Το "Artisanal" ξεφουρνίζει σπέσιαλ ψωμιά στο δικό του αρτοποιείο

Το βραβευμένο με βραβείο ελληνικής κουζίνας εστιατόριο των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου πρόκειται να φιλοξενήσει το δικό του αρτοποιείο με χειροποίητα ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

Artisanal Lounge & Gardens: Γαστρονομικές εμπειρίες στον ονειρεμένο κήπο

Κλισέ αλλά θα το πω: Το ψωμί είναι τάση. Ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, το ψωμί διεκδικεί πλέον τη θέση που του αξίζει στην εστιατορική πιάτσα αφού δεν είναι λίγοι οι σεφ που προλογίζουν πλέον εύγλωττα τα μενού γευσιγνωσίας ή τις ala carte προτάσεις τους σερβίροντας ψωμί που συχνά παρασκευάζουν in - house με παραδοσιακές μεθόδους, προζύμι και προσεκτικά επιλεγμένα άλευρα.

Στο "Artisanal" λοιπόν, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και η ομάδα του προχωρούν ένα βήμα παραπέρα έχοντας στα σκαριά ένα νέο πόστο στο εστιατόριο, που από τις 10.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα διαθέτει μια γκάμα από δικά τους ψωμιά φυσικής ωρίμανσης και αρτοσκευάσματα ενώ θα υπάρχει και μία βιτρίνα με επιλεγμένα τυριά μικρών παραγωγών και ενδεχομένως κάποια αλλαντικά επίσης μικρών Ελλήνων παραγωγών. "Θα έχουμε μεταξύ άλλων ψωμί λευκό προζυμένιο, ολικής και με ελάχιστο σιτάρι καμούτ, χαρουπιού με καρύδια, μπαγκέτα με δύο ειδών άλευρα και λαδένια με ξινόχοντρο ενώ θα στήσουμε και μια μικρή βιτρίνα με τυριά όπως αρσενικό Νάξου παλαιωμένο από 24 έως 48 μήνες, γραβιέρα Σύρου, Κυανό και ωριμασμένο κατσικίσκιο κορμό, γραβιέρα Κρήτης και αλλαντικά όπως jamon Έλληνα παραγωγού ή προσούτο Κοζάνης. Δίπλα θα στηθεί μία ακόμα μικρή βιτρίνα με αρτοσκευάσματα όπως προζυμένιους λουκουμάδες με γέμιση και χωρίς, ρολά κανέλας, τυρόψωμο, πίτα κουρού και γλυκά, όλα διαθέσιμα και προς πώληση για το σπίτι, όπως εξάλλου και τα ψωμιά. Επίσης δεν θα έχουμε brunch αφού ουσιαστικά αυτός ο mini φούρνος θα το αντικαταστήσει ενώ ορισμένες παρασκευές του brunch θα ενσωματωθούν στον κατάλογο του μεσημεριανού", μου λέει ο σεφ δίνοντας μια πρώτη εικόνα του αρτοποιείου που θα ανοίξει μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Echoes of Greek Gastronomy: Μία σειρά από 4 Hands Dinners στο "Makris"

Τιμώντας την ελληνική κουζίνα, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργικότητα, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο παρουσιάζει μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/01/2025

The All-American Route Part 2 στα TGI FRIDAYS™: Το γευστικό road trip συνεχίζεται

​​Από τις 23 Ιανουαρίου στα TGI FRIDAYS™ επισκεπτόμαστε νοερά τέσσερις νέες στάσεις κατά μήκος της διαδρομής Route 66, με πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο τις ζωντανές γεύσεις της νοτιοδυτικής Αμερικής.

Έρχεται νέο "Terroirist" στο Παγκράτι

Το οινικό σουξέ του Χαλανδρίου αποκτά μικρό αδερφάκι, στα πέριξ της πλατείας Βαρνάβα.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη "Σπονδή"

Στις 28 Ιανουαρίου, τα εμβληματικά κρασιά του σημαντικού οίκου της Βουργουνδίας συνδυάζονται με τις ντελικάτες δημιουργίες του Arnaud Bignon.

"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.

Okupa: Okupy Athens now!

Το καινούριο urban hub της Αθήνας έχει ένα καταπληκτικό laid back vibe με φόντο αυθεντικό, vintage design από τα 70s.

Στο "Fine Mess" μπορούν πια να κάνουν ό,τι τους καπνίσει

Το smokehouse στα σύνορα του Κολωνακίου με τα Εξάρχεια παρουσιάζεται ιδιαιτέρως φορμαρισμένο, έχοντας εξελίξει αρκετά το κόνσεπτ του μπάρμπεκιου.