Gastronomy Wednesdays στο Athénée με guest chef τον Γιάννη Κιόρογλου

Οι «Gastronomy Wednesdays», μια σειρά από γαστρονομικές βραδιές όπου η σκυτάλη της κουζίνας παραδίδεται σε καλεσμένους καταξιωμένους σεφ, συνεχίζονται στο κομψό αθηναϊκό πόστο με επόμενο καλεσμένο τον Γιάννη Κιόρογλου, σεφ του κοσμοπολίτικου "La Guerite" στις Κάννες.

Γιάννης Κιόρογλου

Τo Athénée συνεχίζει τις βραδιές γαστρονομίας, στις οποίες οι θαμώνες του ανταποκρίθηκαν θερμά σε προηγούμενες διοργανώσεις, με προσκεκλημένους καταξιωμένους σεφ να μαγειρεύουν για μία βραδιά ένα ειδικό μενού.

Επόμενος καλεσμένος τωv "Gastronomy Wednesdays” στις 26 Οκτωβρίου είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, σεφ μεταξύ άλλων του φημισμένου κοσμοπολίτικου εστιατορίου "La Guérite" στις Κάννες. Η κουζίνα του είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομψής μαγειρικής με γεμάτες γεύσεις και άρτια τεχνική, την έχω δοκιμάσει και στην έδρα του και προσυπογράφω την ποιότητα της γαστρονομικής του γραφής. Αποτυπώνει με επιτυχία τη θερινή joie de vivre σε όλο της το μεγαλείο σε πιάτα με λεπτεπίλεπτες γεύσεις, εντάσεις και ξεκάθαρο μεσογειακό χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Κιόρογλου έχει θητεύσει σε εστιατόρια ηχηρών ονομάτων της παγκόσμιας μαγειρικής σκηνής. Ενδεικτικά αναφέρω τα "Martin Berasategui Restaurant", "Quique Dacosta Restaurant" και "Konstantin Filippou Restaurant" ενώ στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το "Etrusco", το "Water" του ξενοδοχείου Asterias Suites, το αθηναϊκό "Hytra", το "Mylos" στη Σαντορίνη, το "Salvia" του Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια. Από το 2013 που ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου "La Guérite" στο νησί Île Sainte-Marguerite στις Κάννες, κέρδισε τις εντυπώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό αλλά και του διεθνούς jet set όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μπιγιονσέ, ο Έλτον Τζον και η λίστα συνεχίζεται...

Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef με τα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), La Guérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική).

Menu degustation
Pissaladierè
Greek toast 
Γαρίδες Κοιλάδας, νερό ντομάτας, αχλάδι, σαφράν
Χριστόψαρο με μανιτάρια, βερίκοκο, καρύδια
Μαύρος χοίρος με ριζότο σέλερι, καφέ και φουντούκια
Humus
Φθινοπωρινές γεύσεις
Mignardises

Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€

Κρατήσεις: 210 3251430

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.