Νέα βιογραφία ρίχνει φως στις τελευταίες ημέρες του Anthony Bourdain

Το βιβλίο "Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain", του δημοσιογράφου Charles Leerhsen εστιάζει στις τελευταίες ημέρες και ώρες του εκλιπόντος σεφ, προκαλώντας την κριτική ορισμένων μελών του στενού κύκλου του.

Anthony Bourdain

Αποσπάσματα από το βιβλίο "Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain", του δημοσιογράφου Charles Leerhsen δημοσιεύτηκαν στους New York Times την Τρίτη, προκαλώντας την κριτική ορισμένων μελών του στενού κύκλου του Bourdain, της οικογένειάς του και πρώην συνεργατών του. Το βιβλίο βασίζεται σε περίπου 80 συνεντεύξεις με συνεργάτες του και ανθρώπους που τον γνώριζαν καλά, συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Ottavia Busia-Bourdain. Σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα ενός ανθρώπου που ένιωθε όλο και περισσότερο απομονωμένος και που πάλευε με τις σχέσεις στη ζωή του, υποφέροντας από ένα μίσος, όπως φαίνεται, για τη φήμη και τις πιέσεις της δημόσιας ζωής.

"Μισώ και εγώ τους θαυμαστές μου. Μισώ το να είμαι διάσημος. Μισώ τη δουλειά μου", έγραψε ο Bourdain, που τερμάτισε τη ζωή του σε ηλικία 61 ετών, στα τελευταία του κείμενα στην Busia-Bourdain. "Νιώθω μοναξιά και ζω σε μια διαρκή αβεβαιότητα". Το βιβλίο καλύπτει λεπτομερώς πτυχές της ζωής του, καθώς και την πορεία του μέχρι να γίνει σεφ στη Νέα Υόρκη, συγγραφέας και αργότερα μια χαρισματική τηλεοπτική προσωπικότητα και δημιουργός ντοκιμαντέρ. Η βιογραφία περιγράφει επίσης λεπτομερώς την ταραχώδη σχέση του με την Ιταλίδα ηθοποιό Asia Argento. "Βρίσκω τον εαυτό μου να είναι απελπιστικά ερωτευμένος με αυτή τη γυναίκα", έγραψε στην Busia-Bourdain. Οι τελευταίες ημέρες και ώρες του ήταν, σύμφωνα με το βιβλίο, αφιερωμένες σε επικοινωνίες με την Argento μετά τη δημοσίευση των εικόνων της ηθοποιού να χορεύει με τον Γάλλο δημοσιογράφο Hugo Clément στο λόμπι του Hotel de Russie στη Ρώμη, όπου είχε μείνει μαζί με τον Bourdain. "Είμαι καλά", της είπε σε μήνυμα. "Δεν είμαι κακεντρεχής. Δεν ζηλεύω που ήσουν με άλλον άνδρα. Δεν μου ανήκεις. Είσαι ελεύθερη. Όπως είπα. Όπως σου υποσχέθηκα. Όπως πραγματικά εννοούσα. Αλλά ήσουν απρόσεκτη. Ήσουν απερίσκεπτη με την καρδιά μου. Τη ζωή μου", της έγραψε ο Bourdain, σύμφωνα με το βιβλίο. Ήταν η επόμενη μέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του σε ένα δωμάτιο στο Le Chambard, ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στο Kaysersberg της Γαλλίας. Τον ανακάλυψε ο στενός του φίλος Eric Ripert.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.