Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΟ DELTA ©Nikos Paliopoulos Pictures

Στις επιλογές του Οδηγού Michelin Αθήνας για το 2022, περιλαμβάνεται ένα εστιατόριο που απέσπασε δύο αστέρια Michelin καθώς και ένα πράσινο αστέρι:

ΓΛΥΚΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΟ DELTA
©Nikos Paliopoulos Pictures

To "Delta" ξεχωρίζει για την υπέροχη avant-garde αισθητική του, στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι chefs Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, με σημαντική εμπειρία σε Βόρειες χώρες, προσφέρουν γαστρονομικές προτάσεις οι οποίες συνδυάζουν Σκανδιναβικά concepts και μαγειρικές τεχνικές με τοπικά προϊόντα, με συνδετικό κρίκο την έννοια της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Εν τω μεταξύ, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, διατηρώντας πλέον ένα αστέρι Michelin. 

Διαβάστε Επίσης

Δύο νέα εστιατόρια απέσπασαν από ένα αστέρι Michelin

Soil

Το "Soil", που βρίσκεται στη γειτονιά του Παγκρατίου και προσφέρει μία γοητευτική αυλή, φιλοξενεί την κουζίνα των chefs Τάσου Μαντή και Αλέξανδρου Μουρίδη. Το όνομά του "Soil” είναι ξεκάθαρη ένδειξη της φιλοσοφίας που κρύβεται από πίσω, με την οποία στοχεύει να βρίσκεται πάντα κοντά στον τόπο του, να νοιάζεται για τη βιωσιμότητα και να υποστηρίζει ένθερμα την προσέγγιση "Από τη φάρμα στο τραπέζι". Γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη ότι παράγουν τα δικά τους λαχανικά στο λαχανόκηπό τους στο Αλεποχώρι και ότι το εστιατόριο απέσπασε και ένα πράσινο αστέρι Michelin.

Zillers afier

Το "The Zillers" είναι αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα μοναδικό εστιατόριο καθώς βρίσκεται στο rooftop του "The Zillers Boutique Hotel". Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την υπέροχη θέα της Ακρόπολης και της Μητρόπολης Αθηνών. Με την ευέλικτη προσφορά του, μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα ελαφρύ, casual μεσημεριανό γεύμα ή ένα πλήρες γαστρονομικό δείπνο από τον chef Παύλο Κυριάκη, που δίνει τη δική του νότα σε τοπικές παραδόσεις με μενού δημιουργικής γευσιγνωσίας.

CTC

Τα εστιατόρια "Botrini's", "CTC", "Hytra", "Pelagos" και "Βαρούλκο Seaside", που είχαν ήδη ένα αστέρι, επιβεβαίωσαν εκ νέου το επίπεδο της γαστρονομίας που προσφέρουν και διατηρούν την τιμητική διάκριση και φέτος, μαζί με τα Bib Gourmand των "Cerdo Negro 1985", "Nolan" και "Οικείο", στα οποία, αναγνωρίζουμε για ακόμα μία φορά την εστίασή τους στο good value for money.

4 εστιατόρια κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022

Στο "Hervé", που παίρνει το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του chef Hervé Pronzato, το bar βρίσκεται πίσω από την κουζίνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε ό,τι συμβαίνει εκεί όσο απολαμβάνετε το γεύμα σας. Η γαστρονομική προσφορά εστιάζει σε ένα ενιαίο μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 15 πιάτα και βασίζεται στις ελληνικές παραδόσεις, συνδυασμένες με κοσμοπολίτικες εμπνεύσεις (από τη Γαλλία, την Ασία, τη Λατινική Αμερική...).

Το "Λινού Σούμπασης και Σια" ξεχωρίζει για την αισθητική του καθώς βρίσκεται σε ένα πρώην κατάστημα χειροποίητων κεριών (ορισμένα προϊόντα πωλούνται ακόμα), στη ζωντανή περιοχή του Ψυρρή. Με ένα casual μπιστρό vibe, μπορείτε να απολαύσετε απλή, αυθεντική ελληνική κουζίνα, με μερικές εντυπωσιακές μοντέρνες πινελιές και ισχυρή δέσμευση στη χρήση οργανικών προϊόντων.

Το "Merceri", ένα κλασσικό, αυθεντικό μπιστρό, σερβίρει την κουζίνα της Μαρίας Ντιούδη και της Μελίνας Χωματά, που γνωρίστηκαν όταν δούλευαν σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Σαντορίνη. Η κουζίνα τους, που είναι μοντέρνα με διεθνείς επιρροές, τιμά τις ελληνικές συνταγές και σερβίρεται με απλότητα το μεσημέρι και με πιο μοδάτο τρόπο το βράδυ, με μία σχεδόν-γαστρονομική προσέγγιση.

 Στο "VERi TABLE", ένα μπιστρό γαλλικού τύπου, σας υποδέχεται ένα χαρούμενο ζευγάρι και θα βρείτε προτάσεις που τιμούν την κουζίνα της Προβηγκίας. Ο ιδιοκτήτης chef Alain Parodi έχει δουλέψει με πολλά prestigious εστιατόρια στην περιοχή της Προβηγκίας. Μαζί με τα υψηλά standards, θα βρείτε εβδομαδιαίες προτάσεις καθώς και μενού κατά παραγγελία.

Οι επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022, με μία ματιά:

27 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:

-1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
-8 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
-3 εστιατόρια με Bib Gourmand

Michelin Αθήνα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.