Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021»: μέρες κρητικής παράδοσης και πολιτισμού

Το γαστρονομικό φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022", επιστρέφει από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου με στόχο να δώσει έμφαση στην πλούσια κρητική παραγωγή και την αξία της κρητικής διατροφής σε μια ανασκόπηση που ξεκινά από την προϊστορική περίοδο και φτάνει στο σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πολιτιστικών, μουσικών και γαστρονομικών δράσεων, μεταξύ των οποίων βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα παρουσιάσουν συνταγές βασισμένες στα ποιοτικά κρητικά προϊόντα. Οι σεφ που θα συμμετέχουν είναι ο Μιχάλης Χάσικος και ο Στέφανος Λαυρενίδης (23/9), οι Μανώλης Παπουτσάκης, Αριστοτέλης Ζέρβας και Μαρία Καµνάκη (25/9), ο Τάσος Παπαδάκης και ο Γιάννης Κορνάρος (26/9) και οι Έκτορας Μποτρίνι και Χρήστος Λάπας (27/9). Επίσης, στις μουσικές συναυλίες που στόχο έχουν να δείξουν τον πλούτο του κρητικού πολιτισμού, θα εμφανιστούν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του, ο Βασίλης Σταυρακάκης και ο Μιχάλης Τζουγανάκης. 

Τέλος, το πενθήμερο, που τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο. Ακόμα, μία από τις ημέρες θα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των τριών δήμων του Νομού Ημαθίας. Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μαζί με τον  Αναπτυξιακό Οργανισμό "Ηράκλειο Μ.Α.Ε.", τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τη ΔΗΚΕΗ, έχοντας τη στήριξη και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τη γαστρονομία στο Ηράκλειο. Στους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνεται και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που θα προσφέρει τη δυνατότητα δύο υποτροφιών για μαγειρική - ζαχαροπλαστική. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.