Εστιατορικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το "Βαρούλκο", γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια της υπάρξής του. Ήταν 1987 όταν ο Λευτέρης Λαζάρου άνοιγε το πρώτο "Βαρούλκο" στον Πειραιά και ταυτόχρονα ένα νέο, πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ελληνική κουζίνα.
Από το λιμάνι στα αστέρια της Michelin
Το δρομολόγιο Δεληγιώργη-Πειραιώς-Μικρολίμανο έπιασε λιμάνι στην ώρα του, ψάρια βγήκαν από τη θάλασσα και την αφάνεια, υψηλές τεχνικές συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς και κάπως έτσι το πειραιώτικο σποτ γυαλίζει από το 2002 το αστέρι Michelin του.
Τα χρόνια πέρασαν και πια μετρά τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη. Θα το γιορτάσει στα τραπέζια του, με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον head chef Θοδωρή Κυριακίδη να ετοιμάζουν ειδικά εβδομαδιαία μενού με τα πιο εμβληματικά πιάτα του εστιατορίου, αρχής γενομένης από τα μέσα του επόμενου μήνα και φινάλε τα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 (και απαραίτητο διάλειμμα εντός των γιορτών).
Η σούπα με πεσκανδρίτσα, το κριθαράκι με τις γαρίδες, το καλαμάρι pesto και μπόλικες ακόμη από τις δημιουργίες που έγραψαν την ιστορία στην κουζίνα του εστιατορίου θα μπουν στα πιάτα ώστε "να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι".
> Διάβασε ακόμη: Ο "Φάρος" στον Μύτικα είναι μία ψαροταβέρνα-εμπειρία