Ποιες είναι οι "Gefsis" του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου;

Το νέο βιβλίο του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που κυκλοφορεί προσεχώς από τη «Gastronomy Essentials», αγκαλιάζει τις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας εξυμνώντας την ελληνική κουζίνα.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, στα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, κέρδισε επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές μορφές των επαγγελματιών της γενιάς του. Το προσωπικό του αποτύπωμα στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας έχει άρωμα παράδοσης, η οποία λειτουργεί ως φάρος για τον σεφ και είναι εμφανές σε κάθε ιδιοσυγκρασιακό μενού που επιμελείται. Αυτή η φιλοσοφία παρουσιάζεται σε περισσότερες από 50 συνταγές στο νέο του βιβλίο τιτλοφορούμενο "Gerfsis", το οποίο κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου από την "Gastronomy Essentials".

Gefsis_Αυγό με ανθόγαλο με τρούφα
Αυγό με ανθόγαλο και τρούφα

Το βιβλίο, που απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, συνδυάζει το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό, σταχυολογώντας έτσι γεύσεις της Ελλάδας που ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα με καλοσωρίσματα, γλυκά, συνοδευτικά και συνταγές με πρωταγωνιστή το αυγό. Αναφέρω ενδεικτικά το "αυγό με ανθόγαλο και τρούφα ή με κρέμα σταμναγκάθι", το "καλοκαιρινό μποστάνι", τα "γιουβαρλάκια σκορπίνας", το "κανελόνι παστιτσάδα" και την "αμυγδαλόπιτα", συνταγές με άρωμα Ελλάδας και την εκφραστική γαστρονομική ματιά του Χαραλαμπόπουλου. 

Gefsis_by Alexandros Charalabopoulos

"Αυτό το βιβλίο, αποτελεί ένα όνειρο ετών. Κάθε κείμενο συνταγής, κάθε πιάτο, εσωκλείει τις προσωπικές μου αναμνήσεις κι εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσπάθεια χρόνων δική μου, αλλά και των συνεργατών μου και ιδιαίτερα του Χρήστου Παπαθεοδώρου που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Ελπίζω οι γεύσεις αυτού του βιβλίου, να γίνουν το ταξίδι σας σε όλα αυτά τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε, προτού καν προλάβετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας”, επισημαίνει ο συγγραφέας. Αυτή την περίοδο, ο σεφ βρίσκεται στη θέση του Executive Chef της Anemi Hotels (AthensWas και Anemi Hotel - Sense restaurants), παράλληλα είναι ο Food & Styling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece, ενώ έχει υπάρξει Consultant  Chef επί σειρά ετών στα εστιατόρια "Mazi" στο Λονδίνο και "Jolly Joker" στη Λευκωσία.

Το βιβλίο  μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του διατίθεται με ειδική έκπτωση (pre-sale, μέχρι 25/9) | Τιμή με εκπτωση (Pre-Sale): 75€ | Έξοδα αποστολής σε Ελλάδα & Κύπρο: 7€ | Info κ. Χάρης Χαραλαμπίδης (6972444820, gastronomy_essentials@mail.com ) | Cucina.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον "προφέσορα" της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

14/01/2025

Νέο ωράριο λειτουργίας για το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Ανοιχτό και τις βραδινές ώρες θα είναι το εστιατόριο του μουσείου.

"Sister": Στο Ψυχικό για pad thai και ωραίες μουσικές

Το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει άποψη, γοητεία και νοστιμιά.

Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Το Cafe Society επιστρέφει στο "Mona Athens"

Από τις 23 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η Γαλλίδα σεφ Justine Pruvot αναλαμβάνει το brunch στο δημοφιλές σποτ του Ψυρρή.

"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

TROFELIA: Φέρνοντας το Α και το Ω στο τραπέζι

Η τέχνη του να διαλέγεις ό,τι ποιοτικότερο βρισκόταν ανέκαθεν στο DNA της TROFELIA.