"Ακόμη ένα μέρος για γλυκό στο κέντρο;" θα αναρωτηθείς κανείς βλέποντας/διαβάζοντας για το "Ρεσιτάλ". Όχι ακριβώς. Κι αυτό γιατί το νέο εγχείρημα -άνοιξε πριν περίπου 3 εβδομάδες- στην ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα Αναπαύσεως, συστήνεται ως κάτι ανάμεσα σε καφέ-ζαχαροπλαστείο και εστιατόριο γλυκών.
Γλυκά, αλλιώς
Στον αριθμό 15 του δημοφιλέστερου δρόμου του Μετς και στον χώρο που παλαιότερο στεγαζόταν ένα κατάστημα με κορνίζες, ο Λεωνίδας Δεληγιάννης ("Κάιν", "Kobra", "Τιτάνας") και ο pastry chef Δημήτρης Γεωργόπουλος έχουν στήσει ένα μέρος που αφιερώνεται στην εξέλιξη των ελληνικών γλυκών, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται στα συγκεκριμένα γευστικά γεωγραφικά όρια, επιλέγοντας να το βαφτίσουν με ένα εύηχο όνομα, η στρογγυλάδα και η ταλάντωση του οποίου προσγειώνεται 'γλυκά' στο αυτί.
"Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ζαχαροπλαστείο με γλυκά που θα θυμίζουν περισσότερο σε επιλογές που βρίσκει κανείς σε ένα εστιατόριο, χωρίς όμως να απομακρύνονται από την παράδοση και τις κλασικές αξίες. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο αλλά θα εξελίσσεται και θα ανανεώνεται διαρκώς" αναφέρει ο Λεωνίδας Δεληγιάννης, που ένωσε τις δυνάμεις του με τον παιδικό του φίλο Δημήτρη Γεωργόπουλο.
Ο τελευταίος, ένας θαρραλέος όσο και ταλαντούχος ζαχαροπλάστης χωρίς όρια -με σημαντική εμπειρία σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και ξενοδοχεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστρία- παρουσιάζει μία κάρτα γλυκών που από την πρώτη της ανάγνωση κινητοποιεί το ενδιαφέρον.
Σε έναν χώρο με νοσταλγική λογική αλλά σύγχρονη ματιά που επιμελείται το Studiomateriality, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε γλυκά πρωινού, βιτρίνας και βραδινού, με την γκάμα να επεκτείνεται από βάσκικη τάρτα με κονφί μαυροκέρασο και μους μαστίχας με πραλίνα σουσαμιού και ντακουάζ καρύδι έως πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα και τζελ εξωτικών φρούτων και μία υβριδική κρεμακότα (κρεμ καραμελέ+πανακότα). Highlight ωστόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί το γαλακτομπούρεκο, με τρία διαφορετικά είδη βουτύρου, που κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που θα βρει κανείς στην Αθήνα.
Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού μπύρες, λίγα παραπάνω ποτά ροής και ποιοτικός καφές, για τον οποίο φροντίζει ο Γιώργος Σισμάνης, ολοκληρώνουν τη βεντάλια των παροχών εδώ, ενώ προσεχώς το "Ρεσιτάλ" θα λανσάρει και κάποια πολύ ενδιαφέροντα ροφήματα με βάση τον καφέ.
Info
Αναπαύσεως 15, Μετς
Ανοιχτά καθημερινά 08.00-00.00