Για tapas και εκλεκτές κοπές στο "Lefkes on the side"

Το γαστρονομικό concept του Τάσου Ντούμα, δίπλα από το εστιατόριο «Λεύκες» στο Γαλάτσι, συνεχίζει να εξελίσσεται επισφραγίζοντας τη διαχρονική του επιτυχία με συνεχείς ανανεώσεις που αναβαθμίζουν σημαντικά την εμπειρία ενός «all day».

Lefkes on the side © Λεωνίδας Τούμπανος

Το ατμοσφαιρικό σκηνικό του "Lefkes on the side", με την τροπική εσάνς, τα καλαμωτά κρεμαστά φωτιστικά και το ευμέγεθες μοναστηριακό τραπέζι εντός, είναι από τους χώρους που επισκέπτομαι με προσδοκίες γνωρίζοντας το ανήσυχο σκεπτικό του σεφ-ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ενός ανθρώπου που επενδύει σοβαρά στη γεύση. Η συνταγή και εδώ πέτυχε, όπως αποδεικνύουν η σταθερά γεμάτη σάλα και η ποικιλομορφία των θαμώνων που το επισκέπτονται για το προσεγμένο brunch, τα κοκτέιλ με "μεζεδάκια" περιωπής, τις μαστόρικα και σοφά αρτυμένες –για δυνατούς παίχτες– κοπές από το in-house κρεοπωλείο, δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα. Λίγο πριν καθίσω, στέκομαι και παρατηρώ την μπριγάδα που δουλεύει ήρεμα και συντονισμένα. Ο κάθε χτύπος της "καρδιάς" του μαγαζιού λέει πολλά για τη συνολική του εικόνα.

Lefkes on the side

Το ψωμί είναι σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας ενός εστιατορίου και ο Ντούμας δηλώνει ότι τα ψωμιά είναι η νέα "τρέλα" του. Φτιαγμένα με προζύμι, ελαφρώς μαστιχωτά, με μεστή γεύση και τραγανή κόρα, έδωσαν πάσα στη σαλάτα "πανδαισία" με baby πρασινάδες, κινόα, τσάτνεϊ ανανά και τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα teriyaki, σερβιρισμένα στη λογική ενός Buddha bowl. Σύντομα αριβάρουν και τα tapas: γεμάτα ένταση πικλαρισμένα μύδια με τσάτνεϊ ανανά και τσίλι, μια ενδιαφέρουσα βερσιόν του vitello tonnato με καπνιστό μοσχάρι που αγκαλιάζει τη νόστιμη αθηναϊκή τόνου, και μαρινάτο γαυράκι ξαπλωμένο σε blinis και απαλή μους λευκού ταραμά, που "τραβάει" τσίπουρο.

lefkes on the side

Οι περισσότερες προτάσεις του μενού σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος, όπως τα "donuts Trump", μικρά "donuts" "μαδημένου" χοιρινού ραγού, με κρούστα από πάνκο, που συνοδεύονται με μια έντονα γλυκοπικάντικη σάλτσα BBQ, σύλληψη με γερή δόση χιούμορ. Μοιραστείτε με την παρέα τα αφράτα baos με γεμίσεις ασιατικής έμπνευσης, αλλά και τα "tacos cordero" με "μαδημένο" αρνάκι, μαριναρισμένα ντοματίνια, γουακαμόλε και σάλτσα verde, που θα τακιμιάσουν με "sangria lychee", ένα ωραίο μιξάζ από μαύρο ρούμι, λευκό κρασί και πιπέρι από την κάρτα των κοκτέιλ. Σταθερή αξία, η flea market εντός του μαγαζιού, όπου φιλοξενείται μια γκάμα σκευών μοντέρνας αισθητικής, που αξίζει να τους δώσετε μια θέση στην προσωπική σας συλλογή. 

(+) Το σωστό ψήσιμο στις κοπές και η γευστική συνοδεία τους.
(-) Το ελάχιστα πιο ζουμερό αρνάκι στα τάκος.

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.