Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2-4 Σεπτεμβρίου 22 : Ένα απολαυστικό τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο το κρασί

20 ανοιχτά οινοποιεία, γευσιγνωσίες με experts, εκδηλώσεις τέχνης και διασκέδασης, περίπατοι στ’ αμπέλια και γνωριμία με τους οινοποιούς…

Μεγάλες Μέρες Νεμέας © shutterstock.com

Το ασύγκριτο τοπίο της πατρίδας του Αγιωργίτικου, η καταπράσινη Νεμέα με τους λόφους, τις κοιλάδες και τα γύρω χωριά σκεπασμένα με αμπελώνες, είναι ένας λόγος που οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας προσελκύουν πάντα ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από τους καθαρά οινόφιλους. Μεγάλο προσόν της σπουδαίας οινοπαραγωγικής περιοχής της χώρας είναι ότι συγκεντρώνει σε μικρή ακτίνα δεκάδες οινοποιεία, γεγονός που διευκολύνει τις επισκέψεις. 

Η φετινή διοργάνωση εμφανίζεται βελτιωμένη σε οργάνωση και ακόμα πιο πλούσια σε εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες με γνωστά ονόματα sommeliers, εκθέσεις, θεματικά events, συναυλίες. Το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης της Παρασκευής 2/9 ώρα 7 μ.μ. περιλαμβάνει ένα masterclass με τον MW Γιάννη Καρακάση και στη συνέχεια συναυλία με τη σοπράνο Μπέτυ Χαρλαύτη στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας (Κρατήσεις θέσεων στο 27460 22487). 

Νεμέα
© shutterstock.com

Στα 20 οινοποιεία που ανοίγουν τις πόρτες τους μπορεί κανείς να δοκιμάσει κρασιά, να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις, να μιλήσει με τους οινοποιούς και σε πολλά να επισκεφθεί κάποιον αμπελώνα.  Οι εκδηλώσεις είναι άλλες ελεύθερες για το κοινό και άλλες με είσοδο ενώ και τα παιδιά θα βρουν κάποιες που θα τα ενθουσιάσουν. 

Στα highlights του τριήμερου να αναφέρουμε μερικές εκδηλώσεις του κτήματος Παλυβού, που πάντα οργανώνει ένα γεμάτο πρόγραμμα: 3/9 γευσιγνωσία με τον βραβευμένο sommelier Άρη Σκλαβενίτη, μαγειρική με μούστο και κρασί με τον Ηλία Μαμαλάκη, βραδυνό πάρτι με σαξόφωνο και τον Γιάννη Ζουγανέλη με την μπάντα του ενώ την Κυριακή 4/9 10.30 π.μ. "oι μικροί τρυγητές (με τους γονείς τους) μπαίνουν στο αμπέλι για τρύγο και καταλήγουν στο πιο διασκεδαστικό πάτημα των σταφυλιών!”

Το κάθε 20 ανοιχτά οινοποιεία, γευσιγνωσίες με experts, εκδηλώσεις τέχνης και διασκέδασης, περίπατοι στ’ αμπέλια και γνωριμία με τους οινοποιούς…έχει το πρόγραμμά του, που μπορεί κανείς να δει αναλυτικά στον ιστότοπο nemeawineland.com. Ο κατάλογος των οινοποιείων που θα μας υποδεχθούν το τριήμερο: 

Κτήμα Αναγέννηση
Barafakas Winery
Cooperative Winery of Nemea
Gaia Wines
Κτήμα Καραμήτσος
Lafazanis Winery
Lafkiotis Winery
Κτήμα Βασιλείου
Domaine Nikolaou
Palivou Estate
Papantonis Winery
Estate Raptis
Semeli Estate
Sellas Winery
Domaine Skouras
Κτήμα Πυργάκη
Σοφία της Φύσης
Papaioannou Estate
Opsimos Winery

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.