14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" στη Σίφνο, με επετειακό χαρακτήρα

Η δημοφιλής γαστρονομική εκδήλωση επιστρέφει στη Σίφνο στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα.

Σίφνος

Το 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" πραγματοποιείται φέτος από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου που φέτος εορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και  Νησιωτικής Πολιτικής και ο Δήμος Σίφνου, με τη στήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων. 

BY VANGELIS RASSIAS TSELEMENTES2018
© Βαγγέλης Ρασσιάς

Το τριήμερο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήθος γευστικών πρωτοβουλιών με εκπροσώπους από τα νησιά των Κυκλάδων, περιοχών ανά την Ελλάδα αλλά και του εξωτερικού που θα "ανταμώσουν" στη Σίφνο για να αναδείξουν την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική τους παράδοση. Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα "Τσελεμεντάκια", θα συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους. Το φεστιβάλ θα ανοίγει τις πύλες του για το κοινό καθημερινά από τις 6.30 μ.μ μέχρι τις 10 μ.μ με τη σκυτάλη να παίρνουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς σκοπούς της Σίφνου και των άλλων νησιών. Τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν μαγειρέματα παραδοσιακών εδεσμάτων σε παραλίες του νησιού δίπλα στη θάλασσα. Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά, κερασμένα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.