Το "Ches" σηκώνει αυλαία στην Ίο

Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο της Ίου προτείνει ένα γαστρονομικό island hopping στις Κυκλάδες με τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Ches Ios

Ένα διαρκώς πιο ενδιαφέρον γαστρονομικό και όχι μόνο προφίλ φαίνεται να διαμορφώνει η Ίος, παρουσιάζοντας ποιοτικές προτάσεις που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία που προσφέρει το αγαπημένο κυκλαδονήσι στους επισκέπτες του. Η πιο σημαντική από τις φετινές νέες αφίξεις είναι ασφαλώς το εστιατόριο "Ches" που ανοίγει τις πόρτες του στις 30/7 με fine dining διάθεση πάνω στην μαγική παραλία του Παπά. 
 

Ches Ios 1

Κομμάτι του πολύ ξεχωριστού ξενοδοχείου "Calilo" που ανήκει στο premium portfolio του δραστήριου ομίλου LuxurIos, αλλά με εντελώς δική του προσωπικότητα, το εστιατόριο ξεδιπλώνει τη δράση του σε έναν πολύ κομψό και ατμοσφαιρικό χώρο με arty χαρακτήρα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του βραβευμένου με πολλούς Χρυσούς Σκούφους αλλά και ένα αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου "CTC", ο οποίος δεν θα μπορούσε παρά να κάνει μια πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. 

"Ερωτεύτηκα το νησί όπως και το ξενοδοχείο από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα, τόσο για την ατμόσφαιρα όσο και για την μοναδική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται" λέει στο "α" ο πολύ ταλαντούχος σεφ, ο οποίος επιμελείται τη γευστική πρόταση του "Calilo" συνολικά, αρχής γενομένης από το πρωινό που έχει ενισχυθεί με πολλά τοπικά προϊόντα και το all day εστιατόριο που σερβίρει fine comfort ελληνικές γεύσεις. 

Όσο για το ολοκαίνουργιο "Ches", η έμπνευση του έχει την αφετηρία της στο χαρισματικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και τις γεύσεις τους, που περνά μέσα από το προσωπικό μαγειρικό του φίλτρο. Έτσι, υπό το γενικό concept "33 πιάτα από τα 33 κυκλαδονήσια" ο σεφ Τσιοτίνης προτείνει ένα πολύ ιδιαίτερο γαστρονομικό island hopping που αξίζει να απολαύσετε αν σχεδιάζετε διακοπές στο νησί. 

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Τα πιάτα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο κάποιες από τις πρώτες "στάσεις" του μενού με το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το εστιατόριο περιλαμβάνουν το Νησί των Ανέμων (μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με φρέσκα βότανα και χειροποίητο λαρδί), την Σαντορίνη (βελουτέ φάβας με μαστίχα, ταρτάρ από ψάρι ημέρας και τηγανητή κάπαρη) και βεβαίως την Ίο (σιγομαγειρεμένο ντόπιο κατσικάκι στα κάρβουνα με χειροποίητο ζυμαρικό μερμιτζέλι και κονφί λαχανικών).

"Ches" (Ξεν. "Calilo"), Παραλία Παπά, Ίος, 2286440740

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.