Viva Mexico με tacos και burgers στο "Diferente Mexican & Burger Bar"

Το αλέγκρο μεξικάνικο στέκι στα Ιλίσια αγαπά τον λατινοαμερικάνικο εξωτισμό που σερβίρει παρέα με ένα… ζευγάρι Ισπανών χορευτών.

Diferente

To πολύχρωμο γαϊτανάκι που στήνουν τα ethnic στέκια της πρωτεύουσας χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζεται δίνοντας την ευκαιρία στους foodies να κάνουν ολοένα και περισσότερες βουτιές στη μαρμίτα του κόσμου. Το "Diferente" στα Ιλίσια, με ωραίο storytelling, χαλαρή ατμόσφαιρα και γνωστές μεξικάνικες σπεσιαλιτέ που θα απολαύσετε υπό το άγρυπνο βλέμμα της "Γιάρα" και του "Μαουρίθιο", εμπνέεται από τη Λατινική Αμερική μεταφέροντας μια εξωτική εμπειρία στο πιάτο και στο ποτήρι δια χειρός του σεφ και ιδιοκτήτη Δημήτρη Πολίτη. "Η "Γιάρα" και ο "Μαουρίθιο είναι ένα ζευγάρι Ισπανών χορευτών που άφησε τη Γρανάδα οπου ζούσε τα τελευταία 3 χρόνια και μετακόμισε στην πόλη Tijuana του Μεξικό. Λατρεύουν τις μαργαρίτες με τη Γιάρα να προτιμάει την πικάντικη εκδοχή με chili ενώ ο Μαουρίθιο προτιμάει την κλασική αλλα με μπόλικο πάγο. Αγαπημένο τους φαγητό φυσικά τα tacos, τα οποία όπου βρεθούν τιμούν δεόντως, ενώ τώρα τελευταία ανακάλυψαν ότι τους αρέσουν πολύ τα burgers σε μεξικάνικες εκδοχές. Βλέπετε, η Tijuana βρίσκεται στα σύνορα με την Καλιφόρνια οπότε, είχαν να επηρεαστούν. Η Γιάρα βέβαια έχει και μια άλλη αδυναμία, την Frida Kahlo που θαύμαζε από μικρή και την φανταζόταν να τους επισκέπτεται πάνω στην πράσινη βέσπα της". Η παραπάνω ιστορία είναι ένα ομολογουμένως ευφάνταστο προϊόν μυθοπλασίας (οι ήρωες είναι κούκλες που κοσμούν το μαγαζί) αλλά διόλου απίθανο οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα κάπου εκεί έξω… 

Diferente

Στο μενού βρίσκουμε μεξικάνικα κλασικά όπως Chili con carne, quesadillas με κοτόπουλο, γουακαμόλε για να βυθίσετε τα nachos σας, γεμιστές πιπεριές jalapeños με τσένταρ και chipotle σος αλλά και μαύρη παέγια (για 2 άτομα με γαρίδες) με καραβιδοουρές, καλαμάρι, μύδια, μελάνι σουπιάς, καυτερή πιπεριά και ξύσμα λεμονιού. Ο σεφ όμως ετοιμάζει και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από burgers με μεξικάνικες επιρροές όπως το πικάντικο "Frida Kahlo" με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μοσχαράκι birria και jalapeno mayo ή το πιο καυτερό "Salma Hayek" με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και chili con carne, κροκέτα jalapeno και habanero mayo.

Κωνσταντίνου Βεντήρη 7, Ιλίσια, Τηλ.: 210 7212080

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.