Viva Mexico με tacos και burgers στο "Diferente Mexican & Burger Bar"

Το αλέγκρο μεξικάνικο στέκι στα Ιλίσια αγαπά τον λατινοαμερικάνικο εξωτισμό που σερβίρει παρέα με ένα… ζευγάρι Ισπανών χορευτών.

Diferente

To πολύχρωμο γαϊτανάκι που στήνουν τα ethnic στέκια της πρωτεύουσας χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζεται δίνοντας την ευκαιρία στους foodies να κάνουν ολοένα και περισσότερες βουτιές στη μαρμίτα του κόσμου. Το "Diferente" στα Ιλίσια, με ωραίο storytelling, χαλαρή ατμόσφαιρα και γνωστές μεξικάνικες σπεσιαλιτέ που θα απολαύσετε υπό το άγρυπνο βλέμμα της "Γιάρα" και του "Μαουρίθιο", εμπνέεται από τη Λατινική Αμερική μεταφέροντας μια εξωτική εμπειρία στο πιάτο και στο ποτήρι δια χειρός του σεφ και ιδιοκτήτη Δημήτρη Πολίτη. "Η "Γιάρα" και ο "Μαουρίθιο είναι ένα ζευγάρι Ισπανών χορευτών που άφησε τη Γρανάδα οπου ζούσε τα τελευταία 3 χρόνια και μετακόμισε στην πόλη Tijuana του Μεξικό. Λατρεύουν τις μαργαρίτες με τη Γιάρα να προτιμάει την πικάντικη εκδοχή με chili ενώ ο Μαουρίθιο προτιμάει την κλασική αλλα με μπόλικο πάγο. Αγαπημένο τους φαγητό φυσικά τα tacos, τα οποία όπου βρεθούν τιμούν δεόντως, ενώ τώρα τελευταία ανακάλυψαν ότι τους αρέσουν πολύ τα burgers σε μεξικάνικες εκδοχές. Βλέπετε, η Tijuana βρίσκεται στα σύνορα με την Καλιφόρνια οπότε, είχαν να επηρεαστούν. Η Γιάρα βέβαια έχει και μια άλλη αδυναμία, την Frida Kahlo που θαύμαζε από μικρή και την φανταζόταν να τους επισκέπτεται πάνω στην πράσινη βέσπα της". Η παραπάνω ιστορία είναι ένα ομολογουμένως ευφάνταστο προϊόν μυθοπλασίας (οι ήρωες είναι κούκλες που κοσμούν το μαγαζί) αλλά διόλου απίθανο οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα κάπου εκεί έξω… 

Diferente

Στο μενού βρίσκουμε μεξικάνικα κλασικά όπως Chili con carne, quesadillas με κοτόπουλο, γουακαμόλε για να βυθίσετε τα nachos σας, γεμιστές πιπεριές jalapeños με τσένταρ και chipotle σος αλλά και μαύρη παέγια (για 2 άτομα με γαρίδες) με καραβιδοουρές, καλαμάρι, μύδια, μελάνι σουπιάς, καυτερή πιπεριά και ξύσμα λεμονιού. Ο σεφ όμως ετοιμάζει και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από burgers με μεξικάνικες επιρροές όπως το πικάντικο "Frida Kahlo" με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μοσχαράκι birria και jalapeno mayo ή το πιο καυτερό "Salma Hayek" με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και chili con carne, κροκέτα jalapeno και habanero mayo.

Κωνσταντίνου Βεντήρη 7, Ιλίσια, Τηλ.: 210 7212080

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.