''Το Καλκάνι'': Εκλεκτή ψαροφαγία στα Ιλίσια

Στο πάρκο Βραζιλίας, οι λάτρεις του ψαριού έχουν το διαχρονικό στέκι τους που έχει μυήσει πολλές γενιές στην εκλεκτή ψαροφαγία.

Καλκάνι

Στο πολυσύχναστο πάρκο Βραζιλίας, μια ανερχόμενη γευστική γειτονιά επί της Μιχαλακοπούλου, οι λάτρεις του ψαριού έχουν το διαχρονικό στέκι τους που έχει μυήσει πολλές γενιές στην εκλεκτή ψαροφαγία. Στο "Καλκάνι", η αφοσίωση στην παράδοση, με ρίζες από Ιόνιο και Αιγαίο, αλλά και με σύγχρονες πινελιές επιβάλλουν την "εμμονή" στις αγνές πρώτες ύλες. Καθημερινή παραλαβή από την αγορά, τσιπούρες με ελάχιστο λίπος που έχουν διαλεχτεί πολύ προσεκτικά και ποικιλία ψαρικών συνθέτουν μια εκλεκτή πρόταση.

Το καλκάνι

Στο μενού θα βρείτε από σαργούς, λυθρίνια και γλώσσες μέχρι φαγκρί και αιγινήτικο μπαρμπούνι, όλα σωστά ψημένα και φιλεταρισμένα, ενώ η σούπα βελουτέ από μπακαλιάρο και καραβίδα δεν είναι τυχαία το "καμάρι" του μαγαζιού, που κρύβει μυστικά μισού αιώνα από πίσω του. Προτείνεται ανεπιφύλακτα η λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών, με ιταλικά ζυμαρικά, γαρίδες, καραβίδες, μύδια, γυαλιστερές και "φινίρισμα" από αστεροειδή γλυκάνισο. Συνοδεύουμε με ούζο αποστάγματος, επιλεγμένα κρασιά ή, για τους λάτρεις της μπίρας, ελληνικές ετικέτες lager.    

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/04/2025

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.

Ρετρό: Τι και πού έτρωγε η Αθήνα τη δεκαετία του 1980

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.

Η ευγενής τέχνη της παπάρας

Μερικές σκέψεις για την πιο απενοχοποιημένα και άκομψα cool κίνηση σε κάθε τραπέζι.