Οι τσάρκες στην καλοκαιρινή πρωτεύουσα γίνονται ακόμα πιο ευχάριστες όταν συνοδεύονται από νόστιμο streetfood, κομμένο και ραμμένο στα γούστα μας. Αυτό ακριβώς βρίσκουμε στο δημοφιλές στέκι που παρουσιάζει την ασιατική κουζίνα στην πιο προσιτή, γρήγορη, οικονομική, χορταστική και πάνω απ’ όλα νόστιμη εκδοχή της, μαγειρεμένη αποκλειστικά στο γουόκ, όπως θα την απολαμβάναμε στις πολυπρόσωπες υπαίθριες αγορές της Ασίας.
Η λογική του μενού είναι πολύ απλή: Διαλέγουμε πρώτα τη βάση (noodles ή ρύζι), στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, κάσιους, λαχανικά κ.λπ.), προσθέτουμε σάλτσα, από teriyaki και sweet chili ή satay μέχρι τη σούπερ καυτερή sichuan και ολοκληρώνουμε με toppings όπως τραγανό κρεμμύδι ή φιστίκι. Χρειάζεται μόλις ελάχιστα λεπτά αναμονής για να φτάσει στα χέρια μας από την ανοιχτή κουζίνα το χαρακτηριστικό κόκκινο μπολάκι, που πραγματικά είναι ταμάμ για τις θερινές μας βόλτες. Οι αναποφάσιστοι μη διστάσετε να ρωτήσετε τους έμπειρους "wokers" για προτάσεις απρόσμενων συνδυασμών στα υλικά, για να φτιάξετε το τέλειο red box που μπορείτε να απολαύσετε επιτόπου ή να πάρετε μαζί σας.