Η πρωτεύουσα το καλοκαίρι έχει τη δική της ξεχωριστή γοητεία· πόσο μάλλον όταν η θερινή ραστώνη στην πόλη καδράρεται από το συγκλονιστικό αττικό τοπίο, από τον Λυκαβηττό έως τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, και συνοδεύεται από γεύσεις γαρνιρισμένες με την ιωδιούχα φρεσκάδα του κύματος. Ψηλά στον Καρέα, στο κομψό θαλασσινό ρεστοράν της οικογένειας Κωβαίου, από τα αγαπημένα των καλοφαγάδων της πόλης, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους της Τζιας, της Κύθνου, της Άνδρου, της Σχοινούσας και των Κουφονησίων σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.
Οι γεύσεις εμπνέονται κυρίως από την κυκλαδίτικη γαστρονομική κουλτούρα και τα πιάτα είναι εκλεπτυσμένα αλλά ανεπιτήδευτα. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια είναι από τα διαχρονικά ατού του εστιατορίου, σημειώστε όμως ότι δίνουν ρέστα και στα μεγάλα ψάρια, που θα απολαύσετε σε ντελικάτα ορεκτικά αλλά και μαστόρικα ψημένα στη σχάρα. Στο μενού, σεβίτσε και καρπάτσιο ψαριών ημέρας, στρείδια και γαρίδες στη σχάρα με ψητά λαχανικά και αγιολί μαύρου σκόρδου συναντούν καλοφτιαγμένες μαγειρευτές προτάσεις, όπως κριθαρότο με καβουρόψιχα, αλλά και επιλογές κρεατικών, όπως ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα από ρακή και αποξηραμένο σύκο και μοσχαρίσια ταλιάτα στη σχάρα με κρέμα μανιταριών.