''Μπαλκόνι στις Κυκλάδες'': Σηκώστε πανιά προς γευστικά πελάγη

Η Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Η πρωτεύουσα το καλοκαίρι έχει τη δική της ξεχωριστή γοητεία· πόσο μάλλον όταν η θερινή ραστώνη στην πόλη καδράρεται από το συγκλονιστικό αττικό τοπίο, από τον Λυκαβηττό έως τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, και συνοδεύεται από γεύσεις γαρνιρισμένες με την ιωδιούχα φρεσκάδα του κύματος. Ψηλά στον Καρέα, στο κομψό θαλασσινό ρεστοράν της οικογένειας Κωβαίου, από τα αγαπημένα των καλοφαγάδων της πόλης, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους της Τζιας, της Κύθνου, της Άνδρου, της Σχοινούσας και των Κουφονησίων σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Οι γεύσεις εμπνέονται κυρίως από την κυκλαδίτικη γαστρονομική κουλτούρα και τα πιάτα είναι εκλεπτυσμένα αλλά ανεπιτήδευτα. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια είναι από τα διαχρονικά ατού του εστιατορίου, σημειώστε όμως ότι δίνουν ρέστα και στα μεγάλα ψάρια, που θα απολαύσετε σε ντελικάτα ορεκτικά αλλά και μαστόρικα ψημένα στη σχάρα. Στο μενού, σεβίτσε και καρπάτσιο ψαριών ημέρας, στρείδια και γαρίδες στη σχάρα με ψητά λαχανικά και αγιολί μαύρου σκόρδου συναντούν καλοφτιαγμένες μαγειρευτές προτάσεις, όπως κριθαρότο με καβουρόψιχα, αλλά και επιλογές κρεατικών, όπως ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα από ρακή και αποξηραμένο σύκο και μοσχαρίσια ταλιάτα στη σχάρα με κρέμα μανιταριών. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.