Από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα ανοίγματα στο ιστορικό τρίγωνο, το "manouka" μετράει ήδη άλματα εξέλιξης, και η καλοκαιρινή σεζόν το βρίσκει σε μεγάλες δημιουργικές ορέξεις υπό την καθοδήγηση του νέου του σεφ, Στάθη Χρηστίδη. Σοφιστικέ wine restaurant με συγκλονιστική θέα και με έφεση σε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και ετικέτες, που γεμίζουν κατ’ αποκλειστικότητα τα ράφια της οινοθήκης του, σε επιμέλεια του sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου, συνοδεύεται με αναπάντεχες gastro-bistrot προτάσεις. Το γαστρονομικό κομμάτι δεν υπολείπεται σε τίποτα του οινικού, καθώς το "manouka" κάνει και τα δύο πρωταγωνιστές με φόντο τον ελληνικό αμπελώνα.
Για του λόγου το αληθές, οι φινετσάτοι λαχανοντολμάδες ως dumplings και τα ανατρεπτικά παπουτσάκια σε ταρτάρ είναι μερικές μόνο από τις γευστικές εκπλήξεις που ξυπνούν μνήμες. Ο μικρός αλλά πολύ ενδιαφέρων κατάλογος με ΠΟΠ προϊόντα από όλη την Ελλάδα φέρνει στο τραπέζι fine dining ενσαρκώσεις κλασικών πιάτων, με βασικό μέλημα τη νοστιμιά. Κάπως έτσι η σύγχρονη γαστρονομική πρόταση, η ευρηματική wine list, καθώς και η προσεγμένη κάρτα των cocktail με βάση το ελληνικό στοιχείο, την οποία επιμελείται ο mixologist Γιάννης Πισσάς, έχει βρει το ιδανικό location στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και την Πλάκα.