''Manouka'': Πρωτότυπες γαστρονομικές αναγνώσεις συναντούν το ελληνικό terroir

Ένας κατάλογος βασισμένος σε ελληνικά προϊόντα σερβίρεται με θέα την Ακρόπολη.

Manouka

Από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα ανοίγματα στο ιστορικό τρίγωνο, το "manouka" μετράει ήδη άλματα εξέλιξης, και η καλοκαιρινή σεζόν το βρίσκει σε μεγάλες δημιουργικές ορέξεις υπό την καθοδήγηση του νέου του σεφ, Στάθη Χρηστίδη. Σοφιστικέ wine restaurant με συγκλονιστική θέα και με έφεση σε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και ετικέτες, που γεμίζουν κατ’ αποκλειστικότητα τα ράφια της οινοθήκης του, σε επιμέλεια του sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου, συνοδεύεται με αναπάντεχες gastro-bistrot προτάσεις. Το γαστρονομικό κομμάτι δεν υπολείπεται σε τίποτα του οινικού, καθώς το "manouka" κάνει και τα δύο πρωταγωνιστές με φόντο τον ελληνικό αμπελώνα.

Manouka

Για του λόγου το αληθές, οι φινετσάτοι λαχανοντολμάδες ως dumplings και τα ανατρεπτικά παπουτσάκια σε ταρτάρ είναι μερικές μόνο από τις γευστικές εκπλήξεις που ξυπνούν μνήμες. Ο μικρός αλλά πολύ ενδιαφέρων κατάλογος με ΠΟΠ προϊόντα από όλη την Ελλάδα φέρνει στο τραπέζι fine dining ενσαρκώσεις κλασικών πιάτων, με βασικό μέλημα τη νοστιμιά. Κάπως έτσι η σύγχρονη γαστρονομική πρόταση, η ευρηματική wine list, καθώς και η προσεγμένη κάρτα των cocktail με βάση το ελληνικό στοιχείο, την οποία επιμελείται ο mixologist Γιάννης Πισσάς, έχει βρει το ιδανικό location στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και την Πλάκα.        

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.