''Ρωμανάκια'': Αρμενίζοντας γευστικά στη Μεγαλόνησο

Ένα στέκι για τους λάτρεις του καλού κρέατος που χρησιμοποιεί στην βάση των πιάτων του αγνές πρώτες ύλες.

Τα Ρωμανάκια

Τοπόσημο της Αγίας Παρασκευής εδώ και χρόνια, τα "Ρωμανάκια" στην πράσινη πλατεία Κοραή φέρνουν την κρητική νοστιμιά και φιλοξενία στο πιάτο μας, τροφοδοτώντας τη με αυθεντικότητα, επιλεγμένες πρώτες ύλες και ευρηματικότητα. Κρητικά εδέσματα για κρεατοφάγους αναβιώνουν με μαστοριά, σ’ ένα χαλαρωτικό σκηνικό ντυμένο με απλότητα και σε οπτική επαφή με το αντικριστό που ψήνεται. Σίγουρες και must επιλογές, το ριφάκι αργομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το επιδέξιο παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι.

Τα Ρωμανάκια

Παρουσιάζοντας ένα πληθωρικό πανόραμα της κρητικής κουζίνας και επιμένοντας στον αυθεντικό χαρακτήρα του γαστρονομικού της πλούτου, τα "Ρωμανάκια" αποδίδουν τη Μεγαλόνησο με γευστική γενναιοδωρία. Πιο συγκεκριμένα, τα σπιρτόζικα τυροζουλάκια που φτιάχνονται με διάφορα τοπικά τυριά και πικάντικη σάλτσα ντομάτας, τα σπιτικά χρυσαφένια καλτσούνια με χόρτα ή μυζήθρα και η θεϊκή σφακιανόπιτα με μυζήθρα και δικό τους θυμαρίσιο μέλι πλέκουν τον μίτο μιας γνήσιας εμπειρίας. Κάντε κράτηση από νωρίς για τα περιζήτητα τραπέζια που βγάζει στην πλατεία και όσο ξεδιπλώνονται μπροστά σας οι κρητικές νοστιμιές, σκουτουλοβαρίξτε τα ποτήρια σας με ρακή ή το εξαιρετικό ποικιλιακό κρασί τους.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.