''Ελαίας Γη'': Ελληνική κουζίνα με νόημα

Γεύσεις και αρώματα από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα ξεδιπλώνονται σε μια γοητευτική βεράντα της Κηφισιάς.

Ελαίας Γη

Διαχρονικά νόστιμο, το "Ελαίας Γη" στον Λόφο της Πολιτείας υπηρετεί με συνέπεια τις ελληνικές γεύσεις. Η εμπειρία στο γοητευτικό εστιατόριο ξεκινά από την είσοδο και την ατµοσφαιρική διαδροµή στα µονοπάτια του κρασιού και συνεχίζεται με γεύμα στην ανοιχτόκαρδη πετρόχτιστη βεράντα με τα τεράστια πλατάνια και το κάδρο του λεκανοπεδίου σε πρώτο πλάνο.

Ελαίας γη

Το προσεγμένο και ευχάριστο περιβάλλον συμπληρώνει η κουζίνα που κινείται με βασικό άξονα την καλή και εποχική πρώτη ύλη, μεταφρασμένη σε τρία μενού:  la carte, 14 και 24 γεύσεων. Τα μοντέρνα πιάτα εμπνέονται από την ελληνική γαστρονομία, ενώ ντόπια προϊόντα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας δίνουν τον τόνο των προτάσεων που περιλαμβάνουν σπεσιαλιτέ όπως σαρµάδες µε αµπελόφυλλα σε σάλτσα αβγολέµονο, μοσχαρίσια µάγουλα στον ξυλόφουρνο µε πουρέ καπνιστής µελιτζάνας, σιγοµαγειρεµένο αρνί στον ξυλόφουρνο, σφραγισµένο µε ζυµάρι και παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο.

Ελαίας γη

Η προσεγμένη λίστα των κρασιών του ελληνικού αμπελώνα ενορχηστρώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία με γνήσια ντοπιολαλιά, σωστά συντονισμένη με τις σύγχρονες γευστικές διαλέκτους. Τέλος, στις ξεχωριστές σας γιορτινές στιγμές, οικογενειακές ή προσωπικές, αποτελεί ιδανική πρόταση για την οργάνωση ενός γεύµατος ή δείπνου.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελαίας Γη

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.