Τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Το ούζο Πλωμαρίου Άδολο έγινε η βάση για ένα πρωτότυπο cocktail που άνοιξε τη μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ το M Dry Mastiha Spirit σφράγισε το δείπνο συνοδεύοντας τα ανατρεπτικά επιδόρπια.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας M dry Άδολο Άρης Ράμμος

Ανατρεπτική γεύση είχαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, που έστρεψαν τον προβολέα στις αρετές της βιώσιμης ψαροφαγίας, με τους σεφ του λαμπερού diner de gala Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του "Makedonia Palace") και Λευτέρης Λαζάρου (από το εμβληματικό "Varoulko Seaside"), να παρουσιάζουν πιάτα που απέδειξαν ότι οι ταπεινές και παραμελημένες λιχουδιές των ελληνικών θαλασσών, μπορούν να μετατραπούν σε δημιουργίες αξιώσεων, αν περάσουν από ταλαντούχα χέρια. Μια τρανή και πεντανόστιμη απόδειξη του πώς, εστιάζοντας την προσοχή μας μακριά από ήδη που κινδυνεύουν από την υπεραλίευση και σε θαλασσινούς θησαυρούς που αδίκως θεωρούσαμε υποδεέστερους, μπορούμε και την βιοποικιλότητα των θαλασσών μας να βοηθήσουμε, και τη νοστιμιά της ελληνικής γεύσης να εξασφαλίσουμε.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Άδολο
Άρης Ράμμος

Την ελληνική νοστιμιά, όμως, ανέδειξαν και οι fine drinking δημιουργίες που απολαύσαμε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, με βάση τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: συγκεκριμένα, το εκλεκτό ούζο Πλωμαρίου Άδολο, και το φινετσάτο M Dry Mastiha Spirit. Το πρωτότυπο κοκτέιλ "Anis & Cherries", μάλιστα, με ούζο Άδολο, λάιμ και γλυκό του κουταλιού κεράσι, ήταν το απολαυστικό ποτό που άνοιξε τη βραδιά, φέρνοντας ένα απολαυστικό twist στην ιεροτελεστία της ουζοποσίας, μέσα από μια μείξη που έμοιαζε με new age γλυκό του κουταλιού. Όσο για το M Dry Mastiha Spirit, αυτό σφράγισε τη λαμπερή βραδιά με την κομψή αρωματική και γευστική του ένταση, αφού

το εξαιρετικό επιδόρπιο που ετοίμασε ο σεφ ζαχαροπλαστικής του "Βαρούλκου", Θοδωρής Μωυσίδης, συνδυάζοντας μους γιαουρτιού-αμύγδαλου με πεπόνι, χαμομήλι, ναμελάκα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με λέμονγκρας και σάλτσα αγγουριού, ταίριαξε περίφημα με τη μετρημένη γλύκα του φινετσάτου ποτού.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας M Dry
Άρης Ράμμος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.