Τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Το ούζο Πλωμαρίου Άδολο έγινε η βάση για ένα πρωτότυπο cocktail που άνοιξε τη μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ το M Dry Mastiha Spirit σφράγισε το δείπνο συνοδεύοντας τα ανατρεπτικά επιδόρπια.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας M dry Άδολο Άρης Ράμμος

Ανατρεπτική γεύση είχαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, που έστρεψαν τον προβολέα στις αρετές της βιώσιμης ψαροφαγίας, με τους σεφ του λαμπερού diner de gala Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του "Makedonia Palace") και Λευτέρης Λαζάρου (από το εμβληματικό "Varoulko Seaside"), να παρουσιάζουν πιάτα που απέδειξαν ότι οι ταπεινές και παραμελημένες λιχουδιές των ελληνικών θαλασσών, μπορούν να μετατραπούν σε δημιουργίες αξιώσεων, αν περάσουν από ταλαντούχα χέρια. Μια τρανή και πεντανόστιμη απόδειξη του πώς, εστιάζοντας την προσοχή μας μακριά από ήδη που κινδυνεύουν από την υπεραλίευση και σε θαλασσινούς θησαυρούς που αδίκως θεωρούσαμε υποδεέστερους, μπορούμε και την βιοποικιλότητα των θαλασσών μας να βοηθήσουμε, και τη νοστιμιά της ελληνικής γεύσης να εξασφαλίσουμε.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Άδολο
Άρης Ράμμος

Την ελληνική νοστιμιά, όμως, ανέδειξαν και οι fine drinking δημιουργίες που απολαύσαμε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, με βάση τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: συγκεκριμένα, το εκλεκτό ούζο Πλωμαρίου Άδολο, και το φινετσάτο M Dry Mastiha Spirit. Το πρωτότυπο κοκτέιλ "Anis & Cherries", μάλιστα, με ούζο Άδολο, λάιμ και γλυκό του κουταλιού κεράσι, ήταν το απολαυστικό ποτό που άνοιξε τη βραδιά, φέρνοντας ένα απολαυστικό twist στην ιεροτελεστία της ουζοποσίας, μέσα από μια μείξη που έμοιαζε με new age γλυκό του κουταλιού. Όσο για το M Dry Mastiha Spirit, αυτό σφράγισε τη λαμπερή βραδιά με την κομψή αρωματική και γευστική του ένταση, αφού

το εξαιρετικό επιδόρπιο που ετοίμασε ο σεφ ζαχαροπλαστικής του "Βαρούλκου", Θοδωρής Μωυσίδης, συνδυάζοντας μους γιαουρτιού-αμύγδαλου με πεπόνι, χαμομήλι, ναμελάκα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με λέμονγκρας και σάλτσα αγγουριού, ταίριαξε περίφημα με τη μετρημένη γλύκα του φινετσάτου ποτού.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας M Dry
Άρης Ράμμος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.