Η Καλαμάτα παίρνει φρέσκια "Anasha"

Το ολοκαίνουργιο all day ρεστοράν της Καλαμάτας βρίσκεται εκεί που σκάει το κύμα στην παραλία της πόλης, και σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Στέλιου Μπαρμπέα.

anasha88

Δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό το εντυπωσιακό all day beach resto "Anasha" στην παραλία της Καλαμάτας. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο που κυριαρχεί στην επίπλωση, οι διάσπαρτες καμάρες, τα άφθονα φυτά συναντούν το μωσαϊκό και τα μπλε κεραμικά πλακάκια δημιουργώντας ένα γλυκό μεσογειακό περιβάλλον που ευνοεί τη χαλάρωση κάθε στιγμή της ημέρας, αρχής γενομένης από το πρωί και στη σκιά που χαρίζουν οι πλεχτές ομπρέλες. Για το γευστικό κομμάτι της εμπειρίας φροντίζει ο ταλαντούχος σεφ Στέλιος Μπαρμπέας, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στις κουζίνες της πόλης. Αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα της Μεσσηνίας και τα υλικά της, ο σεφ προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις όπως ο κολοκυθοανθός σε τεμπούρα μαζί με τζατζίκι ενισχυμένο με αντράκλα, τα κεφτεδάκια μουσακά, το καρπάτσιο μοσχίδας με παλαιωμένη γραβιέρα και μαύρη τρούφα, αλλά και το μεσσηνιακό χυλοπιτάκι με φρέσκες γαρίδες και το χαρακτηριστικό άρωμα του εστραγκόν. Η λίστα κρασιών εστιάζει όπως είναι φυσικό στον πελοποννησιακό αμπελώνα, προτείνοντας όλες τις χαρακτηριστικές αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες ετικέτες από πειραματικές οινοποιήσεις.

Ναυαρίνου 20, Παραλία Καλαμάτας, 6945696313

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.