Στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού με μακρά ιστορία στην οδό Νίκης, ο δημιουργός του νέου αυτού χώρου και γνωστός σεφ Γιάννης Σολάκης παρουσιάζει αγαπημένες σπεσιαλιτέ των ταβερνών και των αστικών εστιατορίων με σύγχρονη ματιά.
Αστικός αέρας, σύγχρονες φινετσάτες πινελιές στη διακόσμηση και σήμα κατατεθέν το εντυπωσιακό chef’s table από ξύλο τριανταφυλλιάς δίνουν την πρώτη αίσθηση, ενώ μια tailor-made εγκατάσταση στην καρδιά του μαγαζιού, την ανοιχτή κουζίνα, επιτρέπει αρχέγονα ψησίματα με κάρβουνα, φλόγα και καπνό.
Αφετηρία των πιάτων του μενού είναι το εδεσματολόγιο κάποιας παλιάς ταβέρνας ή αστικού εστιατορίου με ανάλαφρη και εκσυγχρονισμένη απόδοση. Ταραμοσαλάτα με ούζο και φιλέ αμυγδάλου, αθηναϊκή σαλάτα πλασαρισμένη αλλιώς, χταπόδι καπνισμένο la minute και σερβιρισμένο με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα και μαρμελάδα ντομάτας, λαιμός μαύρου χοίρου στη σχάρα με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και τηγανητές πατάτες με παλαιωμένη γραβιέρα είναι από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ το αφράτο ραβανί με μαρμελάδα φράουλας και το τραγανό κανταΐφι με παγωτό βανίλια παίζουν δυνατά στο γλυκό φινάλε. Ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα των κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.