H Zero Waste τελετή των Χρυσών Σκούφων με τη βοήθεια της Polygreen

Οι ηγέτες της κυκλικής οικονομίας εξασφάλισαν το μηδενικό αποτύπωμα της λαμπερής βραδιάς, με την πλατφόρμα Just Go Zero να βάζει τα θεμέλια μιας γαστρονομικής γιορτής που εκμηδένισε το food waste.

Χρυσοί Σκούφοι 2022 Λεωνίδας Τούμπανος

Τον προβολέα στο κίνημα του zero food waste έστρεψε το diner de gala των Χρυσών Σκούφων, τιμώντας τους κορυφαίους της γαστρονομίας της χώρας σε μια τελετή με μηδενικό αποτύπωμα. Σημειώνοντας την πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου ταλαντούχοι και βραβευμένοι σεφ περιποιήθηκαν περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους, παρουσιάζοντας ένα zero food waste δείπνο αποτελούμενο από διατροφικά… "σκουπίδια", ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας ανέθεσε στους βραβευμένους σεφ Τάσο Μαντή ("Soil") και Αστέριο Κουστούδη (executive σεφ της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George") να δημιουργήσουν ένα μενού που δεν θα άφηνε τίποτε από τα υλικά – πρωταγωνιστές του να πάει χαμένο. Την ίδια στιγμή, όμως, οι Χρυσοί Σκούφοι συνεργάστηκαν και με την πρωτοποριακή πλατφόρμα Just Go Zero της Polygreen, ώστε να διασφαλιστεί μια δεύτερη ζωή ακόμη και για εκείνα που πράγματι δεν θα μπορούσαν πια να καταναλωθούν.

Χρυσοί Σκούφοι Πίτα ΔΩΔΩΝΗ
Λεωνίδας Τούμπανος

Συμμετέχοντας τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας της τελετής, στο σχεδιασμό του μηδενικού αποτυπώματος της βραδιάς, η Just Go Zero υπέγραψε μια πρωτοπόρα συνεργασία που άνοιξε το δρόμο για sustainable events. Μέσα από την πολυετή της εμπειρία, συνέβαλε στο σχεδιασμό της μείωσης των αποβλήτων, αλλά και στη διαχείριση των απορριμάτων που δεν μπορούσαν να αποφευχθούν. Πλαστικά και γυάλινα απορρίμματα προωθήθηκαν για ανακύκλωση στις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις της Polygreen, ενώ τα υπόλοιπα τροφίμων μεταφέρθηκαν στη μονάδα επεξεργασίας των οργανικών αποβλήτων ΜεγαEco στα Μέγαρα - μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κομποστοποίησης με κυκλική ροή στην Ευρώπη.

Διαβάστε Επίσης

Έτσι, με τους σεφ της βραδιάς και την Just Go Zero σε αγαστή συνερασία, το μηδενικό αποτύπωμα εφαρμόστηκε στην πράξη, φέρνοντας στο προσκήνιο τη γαστρονομία της ηθικής και δείχνοντας το δρόμο για τον βιώσιμο σχεδιασμό του μέλλοντος.

*Με παρουσία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και γενέτειρά της την Κύπρο, η Polygreen καινοτομεί από το 2018 στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας, υλοποιώντας μερικά από τα πιο πολύπλοκα και απαιτητικά περιβαλλοντικά σχέδια στον κόσμο, με δραστηριότητα που καλύπτει όλο το φάσμα από την άμεση ανταπόκριση σε περιβαλλοντικές καταστροφές, μέχρι την εκπόνηση σχεδίων για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος επιχειρήσεων, την ανάπτυξη μεθόδων παραγωγής βιώσιμης ενέργειας, την ανακύκλωση πρώτων υλών και τη μείωση της σπατάλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.