"Thess Bao": Γαστρονομική φινέτσα χειρός

Το street food στέκι που έχει εξελιχθεί σε case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Thess Bao Σύνταγμα

Ήταν φθινόπωρο του 2019 όταν ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, παρέα με τους Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και Γιάννη Πατείκα, αποφάσισαν να εισαγάγουν νέα δαιμόνια στο χάρτη της fine street food καλοφαγίας. Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, το "Thess Bao" έχει εξελιχθεί από ένα μικρό street food στέκι στα στενάκια της Θεσσαλονίκης σε ένα case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Thess Bao Syntagma

Τα bao buns να φτιάχνονται καθημερινά στα τρία, πλέον, καταστήματα (δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα), οι επιλογές εμπλουτίζονται συνεχώς με baos ημέρας και νέες συνταγές, όπως το bao με pulled beef μαγειρεμένο σε oyster sauce, φρέσκα λαχανικά, cilantro yogurt sauce και πίκλες από μανιτάρια shimeji, πλάι σε σουξέ όπως το bao με πανσέτα BBQ, kimchi αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο. Τα bao burgers, όπως το πολίτικο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw "πολίτικη" και γραβιέρα έχουν τη δική τους θέση στο μενού, όπου φιγουράρουν και μπόλικες vegan εκδοχές, όπως το bao με γύρο μανιταριών, τζατζίκι με αβοκάντο και λάδι κάνναβης, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και φουντούκι. Εθιστικά είναι και τα γλυκά, σαν τα τηγανητά bao-μπουγάτσα με κρέμα, αφρό κανέλας και άχνη.

Περισσότερες πληροφορίες

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.