Τα επόμενα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας γαστρονομίας

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ @theworlds50best

Ο οργανισμός πίσω από τα The World’s 50 Best Restaurants και τα The World's 50 Best Bars έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα του με τα πρόσωπα που χαιρετίζονται από τον κόσμο της γεύσης σαν οι leaders της επόμενης ημέρας. Σε ένα ολοήμερο event στο Μπιλμπάο έγιναν γνωστά τα άτομα, όλα κάτω των 35 ετών, που άμεσα ή έμμεσα πρόκειται να επηρεάσουν τις τάσεις και τις εξελίξεις στο πεδίο της τροφής, του ποτού και της γαστρονομίας.

Η 50 Next list κάνει άνοιγμα στην ευρύτερη σκηνή, περιλαμβάνοντας πέρα από σεφ, παραγωγούς, εκπαιδευτές, tech creators και ακτιβιστές. Είναι χωρισμένη σε επτά κατηγορίες: Empowering Educators, Entrepreneurial Creatives, Gamechanging Producers, Hospitality Pioneers, Science Innovators, Tech Disruptors και Trailblazing Activists. 

Στη λίστα, υπάρχουν άτομα από 30 διαφορετικές περιοχές, σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, με τον νεότερο εξ' αυτών να είναι ο 22χρονος Γκανέζος entrepreneur Mustapha Diyaol-Haqq, που έχει συμβάλει σημαντικά στην καινοτομία της αγροτικής ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Diyaol-Haqq και οι συνεργάτες του δημιούργησαν ένα app που μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να 'σαρώνουν' με ακρίβεια τις καλλιέργειές τους και να ανιχνεύουν αν έχουν προσβληθεί από παράσιτα. 

Στην τελευταία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες (Trailblazing Activists) ξεχωρίζει το όνομά του Λευτέρη Αραπάκη. Ο 28χρονος Έλληνας είχε κατά το παρελθόν πραγματοποιήσει -μεταξύ πολλών άλλων ενεργειών- επισκέψεις σε διάφορα νησιά της χώρας μας, προσπαθώντας να πείσει τους ντόπιους ψαράδες να στέλνουν για ανακύκλωση αντί να  πετούν οπουδήποτε αλλού τα πλαστικά που έβρισκαν στα δίχτυα τους.

> Διάβασε ακόμη: Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Εκτός αυτού, είχε βραβευτεί από τον ΟΗΕ ως "Νέος Πρωταθλητής της Γης" για την οικολογική του δράση. "Ο Λευτέρης έχει εφαρμόσει καινοτόμους τρόπους για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας και την παροχή κινήτρων για βιώσιμες πρακτικές. Οι εργασίες καθαρισμού από τον Λευτέρη και την ομάδα του βοηθούν στην αφαίρεση 1,5 τόνου πλαστικού από τη θάλασσα, κάθε εβδομάδα" αναφέρεται σχετικά με τον συμπατριώτη μας ακτιβιστή.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.