"Prosopa": Urban καλοκαίρι δίπλα στις ράγες

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας.

Prosopa © Γιώργος Βουρσούκης

Με πάνω από δύο δεκαετίες στην ενεργό δράση, τα "Prosopa" είναι από τους πρώτους διδάξαντες του πώς η βιομηχανική αισθητική συνδυάζεται άψογα με τη φιλική, casual ατμόσφαιρα και τις μοντέρνες γεύσεις. Πάντα επί της Κωνσταντινουπόλεως, με φόντο τα τρένα που περνούν, τώρα το καλοκαίρι το εστιατόριο του Γιάννη Γκούμα βγάζει τραπέζια στον όμορφο εξωτερικό χώρο και μας περιμένει από το απογευματάκι για aperitivo μέχρι αργά με ωραίες 80s-90s μουσικές να φτιάχνουν ατμόσφαιρα.

Prosopa
© Γιώργος Βουρσούκης

Οι πιστοί πελάτες αναμειγνύονται με νέους φαν, απολαμβάνοντας το ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού που δίνει τον πρώτο λόγο στο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς φυσικά να λείπουν οι επιλογές σε πιάτα με κρέας στο grill, αλλά και επιλογές για χορτοφάγους. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας. Σε απόσταση αναπνοής από την πολιτιστική κίνηση της Πειραιώς, αλλά και το μετρό Κεραμεικός, και με εύκολο πάρκινγκ τριγύρω, τα "Prosopa" παραμένουν το καλλιτεχνικό στέκι που αγαπήσαμε για χαλαρά καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον αστικό ουρανό.    
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.