Έρχονται οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2022!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Η ενέργεια ξεκινάει στις 30/6.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2022 © shutterstock

Save the date! Το πιο εντυπωσιακό γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, όπου τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας συμμετέχουν σε μια μεγάλη γευστική γιορτή, προτείνοντας στο κοινό σπέσιαλ μενού στο 50% της αξίας τους, έρχεται οσονούπω. Έτσι, λοιπόν, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 30 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου, θα σπάσουν τα προηγούμενα γευστικά ρεκόρ, καθώς πάνω από 100 εξαιρετικά εστιατόρια και ωραίες ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (κάποια και με τα δύο), από 90 που ήταν το 2019, συμμετέχουν σ’ αυτή την τεράστια χαρούμενη γευσιγνωσία. Το ξέρετε και από τις προηγούμενες χρονιές ότι γίνεται χαμός λόγω της τεράστιας συμμετοχής του κόσμου σ’ αυτό το event, οπότε έχετε κάθε λόγο να κινηθείτε πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσετε τραπέζι στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Με την αφρόκρεμα των εστιατορίων κυριολεκτικά απ’ άκρου σ’ άκρον της χώρας να συμμετέχει σ’ αυτή την πολύ σπέσιαλ και προσιτή οικονομικά γευστική εξτραβαγκάντσα, ο γαστρονομικός τουρισμός μ’ αυτή την αφορμή γίνεται πολύ προκλητικός.

Εκτός από μια εκλεκτή βεντάλια εστιατορίων της Αθήνας, τα εστιατόρια που μας δίνουν ερεθίσματα για γευστικά ταξίδια είναι πάρα πολλά, οπότε ανοίξτε τους χάρτες: από Νάουσα και Σέρρες μέχρι Ρόδο και Κω, από Αμύνταιο και Θράκη μέχρι Μεσσηνία και Κρήτη, κι από Χαλκιδική και Κέρκυρα μέχρι Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη και φυσικά Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι οι καλοφαγάδες αυτής της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτατο πανόραμα γευστικών απολαύσεων που περιλαμβάνει πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα, αλλά και σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion και κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, με δημιουργίες που μας ταξιδεύουν σε δημοφιλείς γεύσεις της υδρογείου, εξελιγμένες τεχνικές και concepts.

Όσον αφορά τα πρακτικά, το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), άρα κρατήσεις θα μπορείτε να κάνετε για 30/6 & 1/7, 5-8/7, 12-15/7, 19-22/7 και 26-28/7. Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 30/6, ενώ οι λεπτομέρειες και τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα αναρτηθούν εδώ και θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του "αθηνοράματος", στις 30/6. Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση απευθείας στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς), είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, είτε επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά. 

Όσοι τώρα χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των γευμάτων τους κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε κλήρωση για τα δύο μεγάλα δώρα (γαστρονομικά τριήμερα σε ξενοδοχεία) και για 30 δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια. Προσοχή, όμως, όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική πληρωμή θα επιβραβευθούν με 5 συμμετοχές στην κλήρωση αντί για μία με τους άλλους τρόπους. Γρηγορείτε λοιπόν και απολαύστε! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.