"Βασίλαινας": Πάμε πλατεία;

Ξεχωριστά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Γαρνέλη σερβίρει το εστιατόριο-σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση.

Βασίλαινας © Θανάσης Καρατζάς

Στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, το εμβληματικό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση. Στην κομψή και μοντέρνα σάλα του σερβίρει ξεχωριστά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Γαρνέλη, ενώ ακριβώς απέναντι, στην κατάφυτη πλατεία Μαδρίτης, τους θερινούς μήνες θα απολαύσετε το γεύμα σας σε ένα δροσερό χαλαρό σκηνικό, κόντρα στο αστικό τοπίο.

Βασίλαινας
© Θανάσης Καρατζάς

Η κουζίνα αγαπά το θαλασσινό στοιχείο, χωρίς να λείπουν οι κρεατοφαγικές προτάσεις όπως το αρνί picanha με πλιγούρι, μελιτζάνα και χαρίσα. Signature σπεσιαλιτέ, με τη διάσημη ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" που σερβίρεται με αραβικές πίτες να πρωταγωνιστεί, δίνουν πάσα σε πιάτα όπως το φίνο ταρτάρ τόνου, το μπαρμπούνι σαβόρο σε τραγανή κρούστα από πάνκο με πίκλες σταφίδας Κορίνθου και παλαιωμένο ξίδι και το ψητό καλαμάρι με βελούδινη φάβα και γλυκόξινη αλμύρα.

Βασίλαινας
© Θανάσης Καρατζάς

Εκτός από τις αλά καρτ επιλογές, αξίζει να δοκιμάσετε το value for money μενού γευσιγνωσίας, ενώ θαυμάσιες αρμονίες με κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα από τις 170 ετικέτες της πολυσυλλεκτικής κάβας, συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια