Το επικίνδυνο fine dining του Ρέιφ Φάινς

Στο 'The Menu', η υψηλή γαστρονομία βρίσκει χώρο μέσα σε μία ταινία τρόμου.

THE MENU ΤΑΙΝΙΑ 2022

Δεν είναι λίγες οι φορές που η μεγάλη και η μικρή οθόνη βουτά στα άδυτα των κορυφαίων εστιατορίων του πλανήτη, ασχολείται με τα σημαντικότερα πρόσωπα της γεύσης ή χτίζει μυθοπλαστικά projects σε οτιδήποτε περνά από το πιάτο μας. Το έχουμε δει άλλωστε σε παραγωγές όπως τα 'Burnt', 'Chef's Table' και τόσες άλλες ή πιο πρόσφατα στο 'Boiling Point'. Τίποτα όμως δεν προσεγγίζει το θέμα σαν το 'The Menu' του Mark Mylod (του εξαιρετικά επιτυχημένου 'Succession' του ΗΒΟ), τουλάχιστον σύμφωνα με όσα βλέπουμε στο trailer αυτής. 

Τεταμένες γαστρονομικές υποσχέσεις

Στην ταινία που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Νοέμβριο, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από ένα κορυφαίο εστιατόριο, τοποθετημένο σε ένα απομακρυσμένο νησί. Εκεί, ο περίφημος σεφ Slowik υπόσχεται μία ξεχωριστή εμπειρία μοριακής κουζίνας - όπως άλλωστε λέει ο ίδιος υποδεχόμενος τους επισκέπτες του, "θα χαρούμε να σας ταΐσουμε". Φυσικά, η συγκεκριμένη φράση μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες όπως άλλωστε μαρτυρά και το υλικό που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα. Να πέσει το trailer:

Προφανέστατα, ο σεφ δεν περιορίζεται σε κρυμμένα υλικά, προχωρημένες τεχνικές και γευστικές εκρήξεις στα πιάτα του, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς και ποιοι θα φτάσουν στο επιδόρπιο.

THE MENU ΤΑΙΝΙΑ 2022 1

Με μία πρώτη ματιά, φαντάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της υψηλής γαστρονομίας μέσω μίας ταινίας τρόμου/ μαύρης κωμωδίας και το αντίστροφο. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που όσοι γράφουμε για γεύση και εστιατόρια το έχουμε βιώσει μερικές φορές - if you know what I mean.

Στο 'The Menu' πρωταγωνιστούν οι Ρέιφ Φάινς, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νίκολας Χουλτ, Τζάνετ Μακ Τιρ και Τζον Λεγκουιζάμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.