"Okio": Fusion μοιρασιές με άποψη

Το sharing style menu, που σε προτρέπει να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις, προτείνει ένα κοσμοπολίτικο fusion.

Okio

Μινιμαλιστικό και cosy, με design πινελιές, όπως ο εντυπωσιακός πίνακας με τις πολύχρωμες πεταλούδες απέναντι από το μπαρ, και τα γεωμετρικά ξύλινα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο που πρασινίζει με φυτά τριγύρω, το "Οkio" έκανε αμέσως αίσθηση σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία του αθηναϊκού downtown. Το sharing style menu, που σε προτρέπει να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις, προτείνει ένα κοσμοπολίτικο fusion, όπου ελληνικότητα, Μεσόγειος, ασιατικές και άλλες αναφορές παντρεύονται με φαντασία.

Okio

Τα φινετσάτα όσο και βαθιά νόστιμα πιάτα που δημιούργησε ο executive chef Παναγιώτης Γιακαλής σε συνεργασία με τον consultant chef Πέτρο Φωτείνη εκτελούνται στην εντέλεια από την ομάδα της κουζίνας, με head chef τον Γιώργο Τσόλκα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το χταπόδι με κροκέτα ρυζιού και μαγιονέζα κάππαρης, το ψάρι ημέρας με τσίλι, πίκλα φινόκιο, εσπεριδοειδή και μανιτάρια σε υφές μέσα στο ζωμό τους, το χτένι μόσχου με μελιτζάνα, μήλο και miso, αλλά και το coulant σοκολάτας με τζίντζερ, ροδάκινο και βουτυρόγαλα.

Okio

Το καλοκαίρι, το "Okio" είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής. Η private αίθουσα στον επάνω όροφο, με το μοναστηριακό ξύλινο τραπέζι και το κελάρι με την κάβα των κρασιών, είναι ιδανική για εκδηλώσεις, όπως γενέθλια, γιορτές ή εταιρικά events έως και 20 ατόμων.    
 

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.