'Reinventing Mirazur': Ένα ντοκιμαντέρ για το γαστρονομικό ινστιτούτο του Mauro Colagreco

Η πανδημία ανέκοψε την πορεία του 'Mirazur' προς την κορυφή του κόσμου της γεύσης. Ο Mauro Colagreco όμως είχε λύσεις.

Ο ΜΑΟΥΡΟ ΚΟΛΑΓΚΡΕΚΟ @maurocolagreco

Πίσω στο 2019, το εστιατόριο 'Mirazur', στην Μεντόν της Γαλλικής Ριβιέρας, διαδεχόταν το 'Osteria Francescana' του Massimo Bottura στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό των World's 50 Best Restaurants. Ο Αργεντινο-ιταλός chef patron Mauro Colagreco είδε την προσπάθεια χρόνων να δικαιώνεται. Και ύστερα ήρθε ο Covid-19. 

Ένα γαστρονομικό ινστιτούτο στη μεγάλη οθόνη

Πριν λίγες ημέρες, στο Tribeca Film Festival, έκανε πρεμιέρα το 'Reinventing Mirazur'. Η διάρκειας 98' ταινία επικεντρώνεται στη μεταβατική χρονιά που πέρασε το περίφημο εστιατόριο κατά το δεύτερο στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία και σταμάτησε την εξέλιξή του - όπως άλλωστε συνέβη γενικότερα με τον κόσμο της γεύσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Colagreco βρήκε το χρόνο για να επαναξιολογήσει τη γευστική του ταυτότητα και να ανακαλύψει εκ νέου τη δυναμική του βραβευμένου μέχρι σήμερα με τρία αστέρια Michelin γαστρονομικού spot. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Colagreco και η σύζυγός του Julia, άδραξαν την ευκαιρία να ξανασκεφτούν πλήρως το εστιατόριο. Όχι, δε μιλάμε απλά για μία ανακαίνιση στο εσωτερικό αλλά για μία γενικότερη επανασύνδεση με τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται τόσο η μαγειρική φιλοσοφία του σεφ καθώς και η ταυτότητα του 'Mirazur', ώστε να δημιουργηθεί μία εντελώς νέα γευστική εμπειρία.

> Διάβασε ακόμη: 50 Great Greek Wines -The List: Τα καλύτερα κρασιά της χώρας

Η αγάπη του Colagreco για την κηπουρική είναι τέτοια που τον έσπρωξε προς τον κήπο του, εκεί όπου μαζί με την ομάδα του εντρύφησαν όσο το δυνατόν περισσότερο στη βέλτιστη διαδικασία φυτέματος και συγκομιδής φρούτων, λαχανικών και βοτάνων που, προφανώς, καταλήγουν στα πιάτα του 'Mirazur'.

Όλα αυτά καταγράφονται στο 'Reinventing Mirazur', σε παραγωγή των Franck Frédiani, Verane Ribière, Thomas Augsberger (Eden Rock Media),  Schuyler Ransohoff (Front Berner), Wes Fleuchaus και του ίδιου του Mauro Colagreco.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια