O Στάθης Χρηστίδης κάνει νοστιμότερο το 'Manouka'

Ο ταλαντούχος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας στο wine bar-restaurant της Ερμού.

Manouka Στάθης Χρηστίδης

Το manouka -ή ελληνιστί λεπτόσπερμα- είναι γνωστό ως το  σπανιότερο δέντρο του τσαγιού, της οικογένειας της Μυρτιάς. Για να μεγαλώσει χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες και μπόλικη αγάπη. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με ένα wine bar-restaurant στο κέντρο της Αθήνας; Είναι εκείνο που έδωσε το όνομά του στο γευστικό spot, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, επί της Ερμού. 

Manouka Στάθης Χρηστίδης 3

Νέο πρόσωπο, νέα πιάτα

To "Manouka" είναι ένα μέρος με βαθιές οινικές ρίζες και δυνατές γαστριμαργικές αναφορές. Τις τελευταίες, έρχεται να διευρύνει ο Στάθης Χρηστίδης. Ο νεαρός σεφ που έχει θητεύσει δίπλα στον Γιώργο Βενιέρη και τον Δημήτρη Κατριβέση, έχει περάσει από σημαντικές κουζίνες σε Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική και έχει κατά το πρόσφατο παρελθόν παρουσιάσει πολύ ενδιαφέροντα δείγματα γραφής (όπως εκείνα στο "Exotic Izakaya" του "White Monkey") εντάσσεται στην ομάδα του "Μanouka". 

Manouka Στάθης Χρηστίδης 2

Τα νέα πιάτα του σεφ Χρηστίδη έχουν ελληνική προσωπικότητα, με μπόλικα όμως στοιχεία από εξωτικές γεύσεις και fusion επιρροές. Τέτοιες ακριβώς προτάσεις είναι ο λαχανοντολμάς σαν dumpling, το  φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα κοκκινιστού, κατσικίσιο τυρί και τουίλ ψωμιού ή η ρεβυθάδα με γαρίδες και μεδούλι. Όλο τα πιάτα του μενού πλαισιώνονται από την πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που επιμελείται ο Βασίλης Παπαδόπουλος και τα cocktails του Γιάννη Πίσσα, που συμπληρώνουν την εμπειρία.

Manouka Στάθης Χρηστίδης 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια