Η Λήμνος φιλεύει τη γαστρονομία της

Το νησί της Λήμνου υποδέχεται ένα από τα πιο νόστιμα θερινά φεστιβάλ γαστρονομίας και κρασιού, το «Lemnos Philema», στην τέταρτη χρονιά διοργάνωσής του μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Lemnos Philema

Ο ούριος άνεμος της επανεκκίνησης των θερινών φεστιβάλ πνέει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη θαλπωρή της τοπικής κουζίνας και παραγωγής να δίνει βαθιά νόστιμα ρεσιτάλ και στα νησιά. Μια ακόμα λοιπόν γιορτή της τοπικής γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Μύρινας στο Ρωμέικο Γιαλό της Λήμνου, στις 23 Ιουλίου, με τη συμμετοχή παραγωγών, οινοποιών και εστιατόρων  του νησιού αλλά και των μελών του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και του εγχώριου αμπελώνα. Φετινοί καλεσμένοι του "Lemnos Philema" είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο σεφ Κυριάκος Μελάς που θα μαγειρέψουν ζωντανά με τοπικά προϊόντα. 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλύτερα της παραγωγής του νησιού συνομιλώντας παράλληλα και με τους ίδιους τους παραγωγούς ενώ παράλληλα, για μια καλύτερη γνωριμία με την τοπική παραγωγή μπορούν να επισκεφτούν και εστιατόρια που θα έχουν στο μενού τους την εβδομάδα του φεστιβάλ την καρτέλα "Lemnos Philema". Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

www.lemnos-philema.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.