Ο Ασημάκης Χανιώτης για δύο βραδιές στο "Lindos Village"

Ο νεαρότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο το 2020, θα βρίσκεται για δύο βραδιές στην κουζίνα του «Thalatta Fine Dining Restaurant» και μαζί με τον Executive Chef των «Lindos Hotels» Σταύρο Μανουσάκη θα ετοιμάσουν ένα μενού που οι καλεσμένοι θα απολαύσουν με φόντο την αμφιθεατρική θέα του κόλπου των Βληχών.

Μιλήσαμε με τον Ασημάκη Χανιώτη, το νεαρότερο σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο executive chef του "Pied a Terre", αλλά και ο νεότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο, Ασημάκης Χανιώτης, που τιμήθηκε επίσης το 2020 με το "Βραβείο Γαστρονομίας" από τα εγχώρια "Αργώ – Τα βραβεία των Ελλήνων του Εξωτερικού", θα βρίσκεται στις 6 και 7 Ιουνίου στο νησί των Ιπποτών.

Σε συνεργασία με την μπριγάδα του εστιατορίου "Thalatta Fine Dining Restaurant" του ξενοδοχείου "Lindos Village" και τον σεφ Σταύρο Μανουσάκη, θα ετοιμάσουν ένα μενού 8 σταδίων που θα περιλαμβάνει φινετσάτες προτάσεις όπως αστακός beurre monte ποσέ με σορμπέ ντομάτας, μαριναρισμένες σαρδέλες με μάραθο και καπνιστά αυγά πέστροφας, αυγά καγιανά με αχινό, κουγκρέ με ταραμοσαλάτα και αυγοτάραχο feuille de brick τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο, μυζήθρα και τσέρβιλο. "Τα ψάρια και τα θαλασσινά στις ελληνικές θάλασσες είναι μοναδικά δεν τα βρίσκεις σε άλλο μέρος του κόσμου. [...] Προσπαθώ να βάζω την Ελλάδα στο μενού μου. Μ΄αρέσει η γαστρονομία γιατί αγαπάω πολύ να μαγειρεύω και να τρώω νόστιμο φαγητό. Δίνω προτεραιότητα στη γεύση και μετά στην όμορφη εμφάνιση, αυτή είναι η δουλειά μου", έχει αναφέρει μεταξύ άλλων ο νεαρός σεφ σε συνέντευξή του στο "α"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.