Το εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στο Γκίλντφορντ, πόλη στο Σάρρεϋ της Αγγλίας, το οποίο άνοιξε το 2019 στην Chapel Street από τους ιδιοκτήτες του γνωστού στην περιοχή street food πόστου ("Meat the Greek"-στην ίδια οδό), επαναλειτουργεί με νέο μενού που υπογράφει ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. O ίδιος στην εποπτεία, με τον Ανέστη Ποιμενίδη, στενό συνεργάτη του σε σειρά γαστρονομικών project, παίζουν με τους κώδικες της ελληνικής νοσταλγίας παρουσιάζοντας πιάτα με comfort βάση και μοντέρνο χαρακτήρα, σερβιρισμένα στη λογική του μοιράσματος. Στο νέο μενού που τρέχει εδώ και μία εβδομάδα, εντοπίζουμε αρνάκι κλέφτικο, ντολμαδάκια, ψητό χταπόδι με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια, ριζότο αλά γεμιστά και επιδόρπια όπως γαλακτομπούρεκο, εκμέκ τσουρέκι και πορτοκαλόπιτα που παίζουν στο ίδιο Greek style γήπεδο. Τις επιλογές της κάβας επιμελείται ο σομελιέ Γρηγόρης Κόντος, με ετικέτες κρασιών κυρίως του ελληνικού αμπελώνα αλλά και επιλεγμένες από Γαλλία, Αμερική και Αυστρία.
Έχουμε δει στο παρελθόν ανάλογες συνεργασίες του Χαραλαμπόπουλου με το Ηνωμένο Βασίλειο όταν ανέλαβε με επιτυχία την εποπτεία της κουζίνας του "Mazi" στο Λονδίνο, την οποία ανέθεσε στην πορεία στον ταλαντούχο νεαρό μάγειρα Γιάννη Σκοτίδα από τον οποίο αναμένουμε τις προσεχείς εξελίξεις των επαγγελματικών του πλάνων.