Το νησί των θαυμάτων υποδέχεται 5 σπουδαίους σεφ, καλεσμένους του Δημήτρη Κατριβέση, που θα ετοιμάσουν ένα μενού 7 σταδίων το Σάββατο 28 Μαΐου στο εστιατόριο "Thama", στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον chef-patron του εστιατορίου Δημήτρη Κατριβέση θα ετοιμάσουν ένα μενού 7 σταδίων στο οποίο θα αξιοποιήσουν ελληνικές πρώτες ύλες και τουλάχιστον ένα τηνιακό υλικό σε πιάτα που συμβαδίζουν με τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις. Η εν λόγω συνάντηση κρατά τον πήχη των προσδοκιών ψηλά -όπως εξάλλου και αυτές που προηγήθηκαν τις δύο προηγούμενες χρονιές- δεδομένων των περγαμηνών διεθνούς αναγνώρισης των προσκεκλημένων. Για του λόγου το αληθές, η Lucía Freitas Rodriguez (Restaurante ATafona), που έρχεται από την χώρα των Βάσκων, έχει βραβευτεί με 1 αστέρι Michelin για το δημιουργικό μενού του εστιατορίου "ATafona” όπως και ο Tim Golsteijn (Restaurant Bougainville), που εδρεύει στην Ολλανδία.
Ο Christian Herrgesell (Restaurant Tim Raue), ως επικεφαλής σεφ και concept creator του εστιατορίου "Tim Raue” στο Βερολίνο κρατά 2 αστέρια ενώ ο Νεοζηλανδός Miles Watson είναι εμπνευστής της δημιουργικής κολεκτίβας "Pure Berlin", που με έδρα το Βερολίνο, δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του προφίλ της γερμανικής κουζίνας παγκοσμίως. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τον David Gil Rovira που τέλεσε επικεφαλής pastry chef της πρωτοποριακής "γαστρονομικής γειτονιάς" elBarri των Ferrán και Albert Adriá και των αδερφών Iglesias, επιβλέποντας μεταξύ άλλων τα 4 βραβευμένα "Tickets”, "Hoja Santa”, "Pakta” και "Enigma”. Σημειώνουμε ότι δυστυχώς το μόνο που διατηρήθηκε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και στην εστίαση, είναι το "Enigma", του οποίου ιδιοκτήτης είναι αποκλειστικά ο Albert Adriá.
Λ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος, Κρατήσεις: 22830 29021, +30 697 093 6168, rsvp@thamarestaurant.com, https://thamarestaurant.com/reservations/