"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το «αλάνι» του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους «τρέλα».

Σκουλάς-Saccheri © Studio Say Cheese

Ο Ηλίας Σκουλάς με τον Σικελό Executive Chef του Ομίλου Βουλγαράκη, Pino Saccheri στην ίδια κουζίνα; Γιατί όχι; Μπορεί φαινομενικά οι δύο σεφ να παίζουν σε διαφορετικά τερέν, δίνουν όμως τόπο στα κλισέ και συναντιούνται σε κοινό μαγειρικό γήπεδο, την κουζίνα του "Ortigia" στην Κηφισιά. Δεν με εκπλήσσει βέβαια γιατί δεν πρόκειται για την παρθενική τους συνεργασία αφού δείγματα αυτού του υβριδίου παρουσιάζουν και στο πρόσφατα αφιχθέν "Vitello" στο Παλαιό Φάληρο με ιντριγκαδόρικες ιταλο-αμερικανικής έμπνευσης μαγειρικές ερμηνείες. Στις 20 Μαΐου λοιπόν (9 μ.μ), στον ίδιο κόμβο θα συναντηθούν πιάτα ιταλικής έμπνευσης όπως μοσχαρίσιο ταρτάρ με παρμεζάνα και αφρό pecorino, ραβιόλι αυγοτάραχο με γέμιση καβούρι και σάλτσα ψητής ντομάτας με μπισκ αστακού, αρνίσιες πολπέτες και ταλιατέλα αχινού, με ένα χυμώδες burger από χαρουπόψωμο, κρέμα γραβιέρας, μπιφτέκι από μοσχάρι και κατσίκι, καπνιστή ντομάτα και ασκολύμπρους. Ολοκληρώνοντας, θα γλυκαθείτε με canolli με σοκολάτα υγείας γεμιστό με κρέμα ταχίνι και μέλι από την ορεινή Κρήτη. Την τελική πινελιά στη βραδιά βάζουν τα βραβευμένα κρασιά του Κτήματος "Semeli". 

Τιμή : 45€/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ortigia

Εχίνου 1 & Ελαιών Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον "προφέσορα" της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

14/01/2025

Νέο ωράριο λειτουργίας για το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Ανοιχτό και τις βραδινές ώρες θα είναι το εστιατόριο του μουσείου.

"Sister": Στο Ψυχικό για pad thai και ωραίες μουσικές

Το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει άποψη, γοητεία και νοστιμιά.

Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Το Cafe Society επιστρέφει στο "Mona Athens"

Από τις 23 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η Γαλλίδα σεφ Justine Pruvot αναλαμβάνει το brunch στο δημοφιλές σποτ του Ψυρρή.

"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

TROFELIA: Φέρνοντας το Α και το Ω στο τραπέζι

Η τέχνη του να διαλέγεις ό,τι ποιοτικότερο βρισκόταν ανέκαθεν στο DNA της TROFELIA.