H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως «Psaropoula Fish Meze» με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

psaropoula

Ένα όνομα μια ιστορία είναι για την Καλλιθέα η "Ψαροπούλα", γραμμένη με το μεράκι του Ηλία Χαϊδεμένου, πρώην τραπεζικού υπαλλήλου, που δούλευε διπλοβάρδια ως ταβερνιάρης μέχρι να συνταξιοδοτηθεί και να αφιερωθεί για πολλά χρόνια στο στέκι του. Αποφασίζοντας πλέον να ξεκουραστεί, απευθύνθηκε στον Σπύρο Κερκύρα, ο οποίος ανέλαβε να το οδηγήσει, παρέα με τον Ηλία Ανθίδη, τον Ερμή Τριανταφύλλου και την Ειρήνη Πυρπυρή, στη νέα του εποχή ως "Psaropoula Fish Meze". Η ανακαίνιση διά χειρός του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου του Γιώργου Παντελούκα είναι ριζική και αυτές τις ημέρες ο χώρος παίρνει την τελική του μορφή, δίνοντας πλέον τον πρώτο λόγο στα ανάλαφρα και ξεκούραστα χρώματα, χωρίς να λείπουν κάποιες νησιωτικές πινελιές (φωτό) τόσο μέσα όσο και στην αυλή του μαγαζιού. Η κουζίνα που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας σε συνεργασία με τον head chef του εστιατορίου Αλέξανδρο Μηλιαράκη θα έχει μοντέρνο θαλασσινό πρόσημο –αρκετά ωμά, χειροποίητα αλίπαστα, θαλασσινή pasta και βέβαια φρέσκο ψάρι που θα προσφέρεται επίσης μαγειρεμένο head to tail με διάφορους τρόπους-, ενώ την απαραίτητη συνοδεία θα προσφέρουν εμφιαλωμένα κρασιά και αποστάγματα, καθώς και δικά τους αρωματικά τσίπουρα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.