Ένα όνομα μια ιστορία είναι για την Καλλιθέα η "Ψαροπούλα", γραμμένη με το μεράκι του Ηλία Χαϊδεμένου, πρώην τραπεζικού υπαλλήλου, που δούλευε διπλοβάρδια ως ταβερνιάρης μέχρι να συνταξιοδοτηθεί και να αφιερωθεί για πολλά χρόνια στο στέκι του. Αποφασίζοντας πλέον να ξεκουραστεί, απευθύνθηκε στον Σπύρο Κερκύρα, ο οποίος ανέλαβε να το οδηγήσει, παρέα με τον Ηλία Ανθίδη, τον Ερμή Τριανταφύλλου και την Ειρήνη Πυρπυρή, στη νέα του εποχή ως "Psaropoula Fish Meze". Η ανακαίνιση διά χειρός του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου του Γιώργου Παντελούκα είναι ριζική και αυτές τις ημέρες ο χώρος παίρνει την τελική του μορφή, δίνοντας πλέον τον πρώτο λόγο στα ανάλαφρα και ξεκούραστα χρώματα, χωρίς να λείπουν κάποιες νησιωτικές πινελιές (φωτό) τόσο μέσα όσο και στην αυλή του μαγαζιού. Η κουζίνα που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας σε συνεργασία με τον head chef του εστιατορίου Αλέξανδρο Μηλιαράκη θα έχει μοντέρνο θαλασσινό πρόσημο –αρκετά ωμά, χειροποίητα αλίπαστα, θαλασσινή pasta και βέβαια φρέσκο ψάρι που θα προσφέρεται επίσης μαγειρεμένο head to tail με διάφορους τρόπους-, ενώ την απαραίτητη συνοδεία θα προσφέρουν εμφιαλωμένα κρασιά και αποστάγματα, καθώς και δικά τους αρωματικά τσίπουρα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.
H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή
Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως «Psaropoula Fish Meze» με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.