Η 2άστερη Stéphanie Le Quellec στο "Over Water" του Sani

Η δυναμική Παριζιάνα σεφ αναλαμβάνει να επιμεληθεί την κουζίνα του γαστρονομικού εστιατορίου του Asteria φέρνοντας γεύση διαχρονικά γαλλικά, εστιασμένη στις πρώτες ύλες και ραφινάτη.

Stéphanie Le Quellec

Οι γαστρονομικές εξελίξεις στο Sani Resort επιφυλάσσουν σχεδόν κάθε χρόνο ωραίες εκπλήξεις και φέτος στο "Over Water” που έχει παράδοση στη συνεργασία με κορυφαίους Γάλλους σεφ, την επιμέλεια της κουζίνας αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα και 2άστερη. Η Stéphanie Le Quellec εν προκειμένω, είναι μια δυναμική Παριζιάνα με εντυπωσιακή καριέρα που τάραξε τα νερά όταν αναδείχτηκε νικήτρια του γαλλικού Top Chef το 2011. Η συνέχεια της ήταν διαρκώς ανερχόμενη αφού με τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της αναλαμβάνει το γαστρονομικό ρεστοράν "La Scène" στο 5άστερο ξενοδοχείο Prince de Galles και  το 2014 κερδίζει  το πρώτο της αστέρι Michelin και τον Ιανουάριο του 2019 το δεύτερο.

Stéphanie Le Quellec

Κι εδώ αρχίζουν τα ανήκουστα… Το  ξενοδοχείο Prince de Galles κλείνει παρά την εξαιρετική διάκριση μετά από ένα μήνα το εστιατόριο αφήνοντας ξεκρέμαστη την  Le Quellec! Αυτή δεν το βάζει κάτω, και τον Οκτώβριο του 2019 ανοίγει μόνη της το δικό "La Scène" στην avenue Matignon και στις 27 Ιανουαρίου του 2020 κερδίζει πάλι δεύτερο αστέρι Michelin. Chapeau Madame της λέει ολόκληρη η γαστρονομική Γαλλία κι εμείς θα την χαρούμε την κουζίνα της στο Sani Gourmet το Μάιο του 2019. Απ’ ότι φαίνεται της άρεσε τόσο το Sani, που ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στην πρόταση που της έγινε και να την να δίνει χρώμα στην κουζίνα  του γαστρονομικού εστιατορίου του Asteria.  

Stéphanie Le Quellec

Η Stéphanie Le Quellec μαγειρεύει απλά, με στόχο την ανάδειξη της γεύσης εξαιρετικών προϊόντων, ακολουθώντας μονοπάτια αλλά με ραφινάρισμα 2 αστεριών Michelin. Μέσα στη φιλοσοφία της είναι να χαλαρώσει τους αυστηρούς κώδικες του παρελθόντος στα fine dining εστιατόρια δίνοντάς τους μια αύρα πιο ανθρώπινη  και  προσιτή. Στο μενού του "Over Water”  θα παρουσιάσει χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ της και ανάμεσά τους: χαβιάρι οσέτρα με ντελικάτο αφρό πατάτας∙  πολύ ελαφριά ψημένο αστακό με λάδι βανίλιας,  φαγόπυρο και ελαφριά μους από τις δαγκάνες του ∙ ανθούς κολοκυθιού γεμιστούς με λαβράκι  σε κρεμώδη χυμό λουΐζας∙ ψητό φουαγκρά με φρούτα του δάσους και καβουρντισμένο καφέ∙ σιγοποσαρισμένο χριστόψαρο σε ζωμό αρωματισμένο με άνθη πορτοκαλιάς και πράσινα σπαράγγια∙ ψητό αρνάκι γάλακτος με πικάντικο λουκάνικο και κινόα με τρούφα. Ορεκτική και ερεθιστική ακούγεται η κουζίνα της και θα σπεύσουμε να την απολαύσουμε το συντομότερο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώει και πίνει η Αθήνα στις αρχές του 2025

Μία 12άδα από γευστικά σποτ που προστέθηκαν πρόσφατα στον αθηναϊκό χάρτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/01/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον "προφέσορα" της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

Νέο ωράριο λειτουργίας για το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Ανοιχτό και τις βραδινές ώρες θα είναι το εστιατόριο του μουσείου.

"Sister": Στο Ψυχικό για pad thai και ωραίες μουσικές

Το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει άποψη, γοητεία και νοστιμιά.

Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Το Cafe Society επιστρέφει στο "Mona Athens"

Από τις 23 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η Γαλλίδα σεφ Justine Pruvot αναλαμβάνει το brunch στο δημοφιλές σποτ του Ψυρρή.

"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.