Η 2άστερη Stéphanie Le Quellec στο "Over Water" του Sani

Η δυναμική Παριζιάνα σεφ αναλαμβάνει να επιμεληθεί την κουζίνα του γαστρονομικού εστιατορίου του Asteria φέρνοντας γεύση διαχρονικά γαλλικά, εστιασμένη στις πρώτες ύλες και ραφινάτη.

Stéphanie Le Quellec

Οι γαστρονομικές εξελίξεις στο Sani Resort επιφυλάσσουν σχεδόν κάθε χρόνο ωραίες εκπλήξεις και φέτος στο "Over Water” που έχει παράδοση στη συνεργασία με κορυφαίους Γάλλους σεφ, την επιμέλεια της κουζίνας αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα και 2άστερη. Η Stéphanie Le Quellec εν προκειμένω, είναι μια δυναμική Παριζιάνα με εντυπωσιακή καριέρα που τάραξε τα νερά όταν αναδείχτηκε νικήτρια του γαλλικού Top Chef το 2011. Η συνέχεια της ήταν διαρκώς ανερχόμενη αφού με τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της αναλαμβάνει το γαστρονομικό ρεστοράν "La Scène" στο 5άστερο ξενοδοχείο Prince de Galles και  το 2014 κερδίζει  το πρώτο της αστέρι Michelin και τον Ιανουάριο του 2019 το δεύτερο.

Stéphanie Le Quellec

Κι εδώ αρχίζουν τα ανήκουστα… Το  ξενοδοχείο Prince de Galles κλείνει παρά την εξαιρετική διάκριση μετά από ένα μήνα το εστιατόριο αφήνοντας ξεκρέμαστη την  Le Quellec! Αυτή δεν το βάζει κάτω, και τον Οκτώβριο του 2019 ανοίγει μόνη της το δικό "La Scène" στην avenue Matignon και στις 27 Ιανουαρίου του 2020 κερδίζει πάλι δεύτερο αστέρι Michelin. Chapeau Madame της λέει ολόκληρη η γαστρονομική Γαλλία κι εμείς θα την χαρούμε την κουζίνα της στο Sani Gourmet το Μάιο του 2019. Απ’ ότι φαίνεται της άρεσε τόσο το Sani, που ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στην πρόταση που της έγινε και να την να δίνει χρώμα στην κουζίνα  του γαστρονομικού εστιατορίου του Asteria.  

Stéphanie Le Quellec

Η Stéphanie Le Quellec μαγειρεύει απλά, με στόχο την ανάδειξη της γεύσης εξαιρετικών προϊόντων, ακολουθώντας μονοπάτια αλλά με ραφινάρισμα 2 αστεριών Michelin. Μέσα στη φιλοσοφία της είναι να χαλαρώσει τους αυστηρούς κώδικες του παρελθόντος στα fine dining εστιατόρια δίνοντάς τους μια αύρα πιο ανθρώπινη  και  προσιτή. Στο μενού του "Over Water”  θα παρουσιάσει χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ της και ανάμεσά τους: χαβιάρι οσέτρα με ντελικάτο αφρό πατάτας∙  πολύ ελαφριά ψημένο αστακό με λάδι βανίλιας,  φαγόπυρο και ελαφριά μους από τις δαγκάνες του ∙ ανθούς κολοκυθιού γεμιστούς με λαβράκι  σε κρεμώδη χυμό λουΐζας∙ ψητό φουαγκρά με φρούτα του δάσους και καβουρντισμένο καφέ∙ σιγοποσαρισμένο χριστόψαρο σε ζωμό αρωματισμένο με άνθη πορτοκαλιάς και πράσινα σπαράγγια∙ ψητό αρνάκι γάλακτος με πικάντικο λουκάνικο και κινόα με τρούφα. Ορεκτική και ερεθιστική ακούγεται η κουζίνα της και θα σπεύσουμε να την απολαύσουμε το συντομότερο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
07/08/2024

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.

Ceviche, φυσικά κρασιά και tuna steak στα κάρβουνα: Το wine bistro "Salina" είναι από μόνο του λόγος για εκδρομή στο Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς.

Tο "Pepe Rosso" στο Λουτράκι φέρνει την Ιταλία στο τραπέζι μας με την ομορφότερη θέα στον Κορινθιακό

Το φιλόξενο spot στην παραλία του Λουτρακίου έχει γίνει στέκι για αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες, risotti, πίτσες και όχι μόνο. Σκέφτεσαι ιδανικότερο συνδυασμό για γευστική κοντινή απόδραση;