6 φρέσκα γευστικά σενάρια στην πόλη

Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου, νέες αφίξεις νοστιμίζουν την αθηναϊκή άνοιξη από το κέντρο ως τα προάστια.

jerar

Jerár

Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Χάρης Νικολούζος μαζί με τους Γιώργο Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου στη γειτονιά τους, τη Δάφνη. Η κουζίνα, ανοικτή και πολύ μεγάλη, προτείνει πιάτα για τη μέση του τραπεζιού όπως τα δαντελένια σπανακοπιτάκια, το τηγανιτό κουνέλι σε στιλ nuggets και το σκουμπρί σαβόρο με πουρέ από χουρμά και ζωμό από πίκλες λαχανικών. 

grandedame

Grande Dame

Κομψή αστική πατίνα με σύγχρονες πινελιές αποπνέει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Γιάννη Σολάκη στην καρδιά της πόλης. Ο κατάλογος εστιάζει σε κλασικές γεύσεις, όπως η αθηναϊκή σαλάτα και οι γαρίδες Μικρολίμανο που παρουσιάζονται με μοντέρνα διάθεση, καθώς και στα κρεατικά που ψήνονται low tech, στα κάρβουνα, τη φλόγα και τον καπνό. 

nous

Nous

Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός οδηγεί τον χώρο του παλιού "Funky Gourmet" σε νέα εποχή. Εκτυφλωτικό ρουμπινί χρώμα παντού, έργα μοντέρνας τέχνης που αλλάζουν συχνά και στα τραπέζια ωραία στιγμιότυπα σύγχρονης θαλασσοφαγίας όπως η μπουγιαμπέσα με μελάνι σουπιάς και harissa και τα γαλλικά στρείδια με pico de gallo, ντομάτα και κόλιανδρο. 

blueoyster

Blue Oyster

Στην αλεγκρία των φυσαλίδων και των οστράκων ποντάρει η νέα πρόταση των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη από το "Φίτα" σε συνεργασία με τη Φανή Σπυριδάκη και τον Άρη Δούκα του "Noel". Στρείδια, αστακοί, καβούρια, χτένια, καραβίδες και γαρίδες έχουν την τιμητική τους, παρέα με καλοδιαλεγμένες σαμπάνιες, prosecco, κρασιά αλλά και κοκτέιλ.

thessbao

Thess Bao

Δύο μέλη μετρά η διάσημη οικογένεια των "Thess Bao" στη Θεσσαλονίκη, συν το ολοκαίνουργιο αθηναϊκό αδερφάκι που άνοιξε πριν λίγο καιρό της πόρτες του στην οδό Περικλέους. Τα bao buns που έχουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη είναι δημιουργικά και αλλιώτικα: με γύρο κοτόπουλο Japanese style, με pulled pork με μαύρη μπίρα και μέλι, με πάπια Πεκίνου και άλλα πολλά.

forgetaboutit

Forget About It

Το φρέσκο και μοντέρνο pizza bar βρήκε πριν λίγο καιρό τη θέση του στην πλατεία Ελευθερίας στα Βριλήσσια. Οι γεύσεις με τη φροντίδα του Αλμπέρτο Σιμιλλίδη ανοίγονται από τα ενδιαφέροντα bar bites ως τις καλοφτιαγμένες πίτσες, όπως η Tartufo Bianca με κρέμα τρούφας, φρέσκα μανιτάρια, δεντρολίβανο και μοτσαρέλα, ενώ η μπάρα μπαίνει στη δράση με signature cocktails διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. 

Περισσότερες πληροφορίες

Forget About It

Θέτιδος 1, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Jerár

Aγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.