Η Maggi με τους Χρυσούς Σκούφους για μια κουζίνα με λιγότερη σπατάλη

Η μάρκα Maggi συντονίζεται με τη zero food waste λογική του dinner de gala, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και πρακτικά tips για να μην πετάμε τίποτα.

Χρυσοί Σκούφοι 2022 Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα δείπνο αποτελούμενο από διατροφικά… απορρίμματα παρουσίασαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"), που σημειώνοντας την πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου ταλαντούχοι και βραβευμένοι σεφ περιποιήθηκαν περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους με υλικά προορισμένα για πέταμα, έφεραν την ουσία του κινήματος zero food waste στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρεταννίας" - και δεν θα μπορούσαν να το έχουν κάνει μόνοι τους.

Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο το 1/3 του φαγητού στον κόσμο σπαταλιέται και 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων μένουν αναξιοποίητοι ετησίως στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Ως τέτοια, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνεργασία, όπως αυτή του θεσμού των Χρυσών Σκούφων 2022 με τη Maggi, αλλά και συντονισμένη δράση, όπως η καμπάνια "Μaggi Food Waste 1/3".

Με κεντρικό μήνυμα "Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξουμε", η δράση της Maggi υπογραμμίζει τρόπους ώστε ο καθένας μας να συμβάλλει, υιοθετώντας νέες συνήθειες που, από τον τρόπο που ψωνίζουμε και συντηρούμε τα τρόφιμα, έως την αξιοποίηση των περισσευμάτων φαγητού, μπορεί να μας δείξει την αξία του να μην πετάμε τίποτα!

Ένας θησαυρός συμβουλών για τον περιορισμό ενός φαινομένου που στη χώρα μας είναι πιο εκτεταμένο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή, το www.maggi.gr είναι το σημείο εκκίνησης για την αλλαγή που μπορούμε όλοι μας να φέρουμε. Πώς; Ενημερωνόμαστε σωστά και μαγειρεύουμε δημιουργικά. Ξαναδίνουμε γεύση σε ό,τι αξίζει, για ένα μέλλον με λιγότερη σπατάλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.