Το χέλι που γοήτευσε τους Χρυσούς Σκούφους 2022

Καπνιστό και ντελικάτο, το αρτινό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των πιάτων του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022. Καταξιωμένοι σεφ το αξιοποίησαν με πρωτοτυπία, γοητεύοντας γαστρονομικά και εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καλεσμένους της λαμπερής βραδιάς.

Χέλι Γείτονας Χρυσοί Σκούφοι 2022

Ταξιδεύει από τα καθαρά νερά της Άρτας όπου εκτρέφεται, στα πιο λαμπρά finedining τραπέζια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το καπνιστό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα κάνει κάθε χρόνο στον κόσμο της γαστρονομικής δημιουργίας και απόλαυσης ένα ταξίδι τόσο θαυμαστό όσο εκείνο που οδηγεί τα άτομα του είδους του Anguilla Anguilla από την αλμυρή Θάλασσα των Σαργασσών στα γλυκά νερά γύρω από τις ακτές της Ευρώπης και της Αφρικής. Και δε χρειάζεται να φτάσει κανείς μέχρι το Τρίγωνο των Βερμούδων για να το ανακαλύψει: το ελληνικό χέλι "Γείτονας" είναι μια λιχουδιά ξεχωριστή, που στα χέρια των κορυφαίων σεφ της χώρας και όχι μόνο, αναδεικνύεται σε υλικό – θησαυρός.

Υλικό που μπορεί να γίνει βάση για αξέχαστες δημιουργίες, που εντυπωσιάζουν τις αισθήσεις της όρασης αρχικά και της γεύσης στη συνέχεια, όπως αυτή που συνέθεσαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρετάννιας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"). Μια τρυφερή κρέπα από αλεύρι ρεβιθιών, σκεπασμένη με έναν ανθισμένο αιγαιοπελαγίτικο κήπο από μυρώνια, άγριο σκόρδο, κάππαρη, πέταλα ξινήθρας και μαγιονέζα φυκιών, και κεντημένη με το εξαιρετικό καπνιστό χέλι "Γείτονας".

Μια πανδαισία φρεσκάδας, δροσιάς, τρυφεράδας και εκλεπτυσμένης γεύσης, που έγινε καμβάς ώστε το καπνιστό χέλι "Γείτονας" να ξεδιπλώσει τη βουτυρένια θαλασσινή νοστιμιά του, πλουτισμένη με ευγενικές νότες καπνίσματος, το πιάτο αυτό προκάλεσε ενθουσιασμό στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρετάννιας". Απέδειξε για άλλη μια φορά τον πλούτο της νοστιμιάς και της ποιότητας, που μπορεί να συμπυκνώσει ένα γνήσιο ελληνικό υλικό, όταν ευτυχήσει τόσο φίνας φροντίδας, από την εκτροφή ως και τη μεταποίηση,όσο αυτή με την οποία το περιβάλει η εταιρεία "Β. Γείτονας &Σια EE"και στη συνέχεια να απογειωθεί γευστικά από κορυφαίους δημιουργούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.