Ένα πραγματικό "seafront restaurant for mermaids and sailors”, όπως περιγράφεται, αφού η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος…
Σε απόσταση 10’ τα ιδιωτικά σκάφη σε μεταφέρουν στον Κόρφο, σ΄ έναν ανοιχτόκαρδο χώρο με μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, αυλή με ξυλόφουρνο και τραπεζάκια κυριολεκτικά πάνω στο νερό, ενώ ψηλά από πάνω σου "κρέμονται” τα σπίτια της Θηρασιάς και απέναντι ατενίζεις τη Σαντορίνη. Το μικρό μενού των 10 πιάτων θα διαμορφώνεται καθημερινά ανάλογα με ό,τι βγάλουν οι ψαράδες τους, σε συχνότητα "πολύ προσεγμένου comfort”, και πάντα στη φιλοσοφία του local και εποχικού, όπως μας λέει ο σεφ Φάνης Μαϊκαντής, γνωστός από το πετυχημένο Panigyri Festival Food των Φηρών.
Στα στάνταρ θα υπάρχουν δικές τους παρασκευές, όπως τα λιαστά ψάρια και το αβγοτάραχο, πολλά προϊόντα θα προέρχονται από το μποστάνι που διαμορφώθηκε στο "Panigyri", ενώ δεν αποκλείεται να πετύχεις και κάποια τοπική λιχουδιά "εκτός θέματος”, βλέπε αρνάκι, κουνέλι, πρόβατο -μην ξεχνάμε και τον ξυλόφουρνο… Όσο για το λίγο παράξενο όνομα "Qhera", παραπέμπει, κατά μια εκδοχή, στην προϊστορική προέλευση του ονόμαστος Θήρα.
Να θυμηθούμε, ότι ο Φάνης Μαϊκαντής είναι από τους πρώτους σεφ που έψαξαν σε βάθος το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καθιέρωσαν το pairing με τα πιάτα τους -κάτι που φυσικά θα βλέπουμε και στο Qhera της Θηρασιάς.
Όσο για το "Panygiri", το εστιατόριο που καθιέρωσε το χαλαρό, αλλά ποιοτικό comfort στο νησί, φέτος ανανεώνει την εικόνα του, ενώ λανσάρεται κι εδώ το διαφορετικό μενού κάθε μέρα, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και σε πολλά δικά τους ή από την Κρήτη. Σχεδιάζονται βόλτες στο διαμορφωμένο μποστάνι και γευσιγνωσίες 10 ε.π. ελαιολάδων με ανάλογο degustation στο μεγάλο τραπέζι που στήθηκε εκεί, ενώ το βράδυ στο εστιατόριο τα τραπέζια θα διαθέτουν sommelier ελαιολάδου.