Η Θηρασιά αποκτά το πρώτο της σύγχρονο εστιατόριο ψαριού

Η «Qhera» με σεφ τον Φάνη Μαϊκαντή ανοίγει αυτές τις μέρες στον Κόρφο της Θηρασιάς και είναι το πρώτο “σύγχρονο” εστιατόριο του γραφικού νησιού της Καλδέρας, ένας τόπος που κρατάει ακόμα το αυθεντικό του χρώμα.

Φάνηες Μαϊκαντής

Ένα πραγματικό "seafront restaurant for mermaids and sailors”, όπως περιγράφεται, αφού η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος…

Σε απόσταση 10’ τα ιδιωτικά σκάφη σε μεταφέρουν στον Κόρφο, σ΄ έναν ανοιχτόκαρδο χώρο με μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, αυλή με ξυλόφουρνο και τραπεζάκια κυριολεκτικά πάνω στο νερό, ενώ ψηλά από πάνω σου "κρέμονται” τα σπίτια της Θηρασιάς και απέναντι ατενίζεις τη Σαντορίνη. Το μικρό μενού των 10 πιάτων θα διαμορφώνεται καθημερινά ανάλογα με ό,τι βγάλουν οι ψαράδες τους, σε συχνότητα "πολύ προσεγμένου comfort”, και πάντα στη φιλοσοφία του local και εποχικού, όπως μας λέει ο σεφ Φάνης Μαϊκαντής, γνωστός από το πετυχημένο Panigyri Festival Food των Φηρών. 

Στα στάνταρ θα υπάρχουν δικές τους παρασκευές, όπως τα λιαστά ψάρια και το αβγοτάραχο, πολλά προϊόντα θα προέρχονται από το μποστάνι που διαμορφώθηκε στο "Panigyri", ενώ δεν αποκλείεται να πετύχεις και κάποια τοπική λιχουδιά "εκτός θέματος”, βλέπε αρνάκι, κουνέλι, πρόβατο -μην ξεχνάμε και τον ξυλόφουρνο… Όσο για το λίγο παράξενο όνομα "Qhera", παραπέμπει, κατά μια εκδοχή, στην προϊστορική προέλευση του ονόμαστος Θήρα.  

Να θυμηθούμε, ότι ο Φάνης Μαϊκαντής είναι από τους πρώτους σεφ που έψαξαν σε βάθος το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καθιέρωσαν το pairing με τα πιάτα τους -κάτι που φυσικά θα βλέπουμε και στο Qhera της Θηρασιάς. 

Όσο για το "Panygiri", το εστιατόριο που καθιέρωσε το χαλαρό, αλλά ποιοτικό comfort στο νησί, φέτος ανανεώνει την εικόνα του, ενώ λανσάρεται κι εδώ το διαφορετικό μενού κάθε μέρα, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και σε πολλά δικά τους ή από την Κρήτη. Σχεδιάζονται βόλτες στο διαμορφωμένο μποστάνι και γευσιγνωσίες 10 ε.π. ελαιολάδων με ανάλογο degustation στο μεγάλο τραπέζι που στήθηκε εκεί, ενώ το βράδυ στο εστιατόριο τα τραπέζια θα διαθέτουν sommelier ελαιολάδου.   

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.