Λιπάκια, πετσούλες και μελωμένα εντόστια έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες σηκώνοντας κύματα τσίκνας γύρω από αγαπημένες κρεατοταβέρνες της πόλης. Ο "’Αγιος Μερκούριος" στη Βαρυμπόμπη και ο "Πιπινιός" στη Σταμάτα είναι επιλογές κλασικές και δοκιμασμένες για πασχαλινά τσιμπούσια ολκής με δυνατή δόση εξοχής και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας ασφαλώς παρόντα.
Φορτωμένες αρνιά και κοκορέτσια είναι ακόμα οι σούβλες που ξεκινούν να στροβιλίζονται από νωρίς στη μεγάλη κρεατοπιάτσα των Καλυβίων, κάνοντας βεβαίως τις κρατήσεις σχεδόν απαραίτητες στα ονομαστά της στέκια όπως το "Τρίγωνο", ο "Κόλλιας" και ο "Μουρούζης" - εναλλακτικά μπορείτε να προπαραγγείλετε ό,τι αγαπάτε και να το προμηθευτείτε για το σπίτι.
Τα αγαπημένα κρεατο-στέκια "XH.MΑ." σε Άλιμο και Παλαιά Φώκαια κάνουν όλη αυτήν την περίοδο λίγο χώρο στο μενού τους για σαρακοστιανές νοστιμιές, αλλά ετοιμάζουν και περιποιημένη μαγειρίτσα που θα είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας το βράδυ στης Ανάστασης, ενώ παραμένουν στις επάλξεις και το Πάσχα.
Αν τέλος, επιλέξετε να κινηθείτε κεντρικά, σημειώστε πως το "Αυγό του Κόκορα" στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου, μας υποδέχεται μετά την Ανάσταση με μαγειρίτσα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ετοιμάζει κοκορέτσι, αρνάκι στη λαδόκολλα και άλλες πολλές νοστιμιές.