Ο Jean-Charles Metayer σαλπάρει για Σαντορίνη

Ο πολυβραβευμένος σεφ αναλαμβάνει την κουζίνα του «Mavro», εστιατόριο του νέου ξενοδοχείο «Kivotos Santorini» στο Ημεροβίγλι.

Mavro Restaurant Kivotos Santorini Σαντορίνη

Γαλλικά χρώματα αποκτά η γαστρονομική βεντάλια του Ημεροβιγλίου, με τον πολυβραβευμένο σεφ Jean-Charles Metayer να αναλαμβάνει την κουζίνα του "Mavro", το εστιατόριο στο νέο design ξενοδοχείο "Kivotos Santorini" της οικογένειας Μιχόπουλου και συνέχεια του "Kivotos Mykonos" απ’ το νησί των ανέμων.

Ελληνικές και ευρύτερα μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις θα βρίσκονται στην καρδιά του μενού, αναδειγμένες μέσα από τις γαλλικές τεχνικές υψηλού επιπέδου, που έχουν φέρει στον Γάλλο σεφ Χρυσούς Σκούφους σε εστιατόρια όπως το αθηναϊκό "Premiere" και το "Calypso" της Ελούντας παλιότερα, αλλά και Top Notch για το δικό του "Le Pavillion" του Χαλανδρίου πριν από λίγες μόλις ημέρες, με τον σεφ να δηλώνει: "Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινά από τον Ατλαντικό της Γαλλίας, εκεί όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, και καταλήγει στη Μεσόγειο και την Ελλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μου, όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 20 χρόνια".

Τοποθετημένο στην Καλντέρα του Ημεροβιγλίου, το "Kivotos Santorini" αγναντεύει το εντυπωσιακό κάστρο του Σκάρου, ενώ παράλληλα απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Το εβένινο κέλυφός του σκεπάζει 5 υπόσκαφες σουίτες και βίλες από 40 έως 350 τ.μ με αιωρούμενα κρεβάτια και ιδιωτικές πισίνες ή jacuzzi.

Kivotos Santorini Σαντορίνη

Το εστιατόριο "Mavro" έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα γαστρονομικών ανακατατάξεων και αφίξεων στο νησί του ηφαιστείου, που περιλαμβάνει την ανάληψη όλων των εστιατορίων του Katikies Group από τον Έκτορα Μποτρίνι, το νέο "Varoulko Santorini" από τον Λευτέρη Λαζάρου, αλλά και την προσθήκη του "Baba Au Rum" στη fine drinking παλέτα του νησιού, μέσω του "363 Bar".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.