Zuzuto
Είναι η πιο φρέσκια ramen είσοδος στην πόλη και "κρύβεται" σε ένα off broadway σημείο των Αμπελοκήπων. Η δημοφιλής σούπα σερβίρεται σε επτά διαφορετικές εκδοχές, όπως το Black Garlic με πάστα τσίλι και λάδι μαύρου σκόρδου ή το Veggie με τόφου και μαριναρισμένο αυγό Ajitama, πέντε εκ των οποίων μάλιστα προσφέρονται και σε DIY Kit για να φτιάξετε ramen στο σπίτι.
Poké Hawaiian Sushi
Όλο και εμπλουτίζει το γευστικό του ρεπερτόριο το λιλιπούτειο αυτό στέκι της οδού Πετράκη, που μας πρωτοπαρουσίασε την χαβανέζικη εκδοχή του sushi εν Αθήναις. Το ένα και μοναδικό ramen του καταλόγου είναι το Shoyu με χοιρινή πανσέτα, αυγό και noodles που βυθίζονται σε ζωμό με chili που έχει υποστεί ζύμωση, κι έχουν για γαρνιτούρα φύκι nori.
Simul
Την δική του εκδοχή για την διάσημη σούπα παρουσιάζει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Θωμάς στο ανανεωμένο εστιατόριο του στο Κολωνάκι. Το κομψό βαθύ μπολ που έρχεται μπροστά σου απογεμίζεται με ζωμό από κεφάλι χοιρινού σκέτο βάλσαμο που πέφτει πάνω σε χειροποίητα noodles, μελάτο αυγό ορτυκιού και καπνιστό χέλι έχοντας για συνοδεία φανταστική χοιρινή τερίνα με ζελέ κόλιανδρου.
Oma Sushi
Όλο και περισσότερο συζητιέται το όμορφο αυτό sushi resto της Ηλιούπολης, που παίρνει το όνομα του από την πόλη Oma της Ιαπωνίας και τις γεύσεις επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Βαγγέλης Λεούσης. Το δικό τους ramen φτιάχνεται με ζωμό από μοσχάρι, λεπτοκομμένη πανσέτα, φασολάκια edamame, φύκια wakame, αυγό και φρέσκο κρεμμυδάκι, και εμφανίζεται στον κατάλογο σαν πιάτο ημέρας κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
So So So
Ξεκίνησε ως street στέκι στην οδό Απόλλωνος, όμως εδώ και λίγο καιρό έχει αποκτήσει "αδερφάκια" τόσο στο Μοναστηράκι όσο και στο Νέο Ψυχικό, όπου μπορείς και να γευματίσεις κανονικά. Οι επιλογές σε ramen ποικίλλουν ως προς το κρεατικό της βάσης τους, περιλαμβάνοντας από το Tonkotsu με χοιρινό και μπαμπού ως το Steak Mazesoba με μοσχαρίσιο φιλέτο, καλαμπόκι και σουσάμι.
Wagamama
Στο ρυθμό των ramen έχει συντονιστεί και η αγαπημένη ασιατική αλυσίδα που μας υποδέχεται εντός του Golden Hall και στην κηφισιώτικη οδό Κασσαβέτη. Οι επιλογές είναι αρκετές κι ενδιαφέρουσες, με πρώτη και καλύτερη τo signature Τantanmen με brisket βοδινού, αυγό μαριναρισμένο σε τσάι και μπαμπού, ενώ ο βασικός ζωμός του ramen προσφέρεται σε τρία επίπεδα έντασης, από ελαφρύ μέχρι πλούσιο, ενισχυμένο με dashi και miso, για να διαλέξεις αυτό που επιθυμείς.