"Oma Sushi": Έτσι ρολάρει η Ηλιούπολη

Συνοικιακό προφίλ και χαλαρή διάθεση θέτουν το mood στο φρέσκο σουσάδικο της Ηλιούπολης, που έχει την υπογραφή του Βαγγέλη Λεούση στο μενού, αλλά και τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης στη γεύση.

Oma Sushi Bar Ηλιούπολη Λεωνίδας Τούμπανος

Σαν ένα μικρό καταφύγιο απ’ τη βαβούρα της πολυσύχναστης λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου στέκει το μικρό σαλονάκι του "Oma Sushi", που πρωτοάναψε τα φώτα του πριν από λίγους μήνες στην Ηλιόπουλη, με τη ξανθιά ζεστασιά των ξύλινων επίπλων να κάνει ωραίο κοντράστ στη γκριζάδα του τοίχου, και την ατμοσφαιρική μπάρα των sushi makers του να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ίπταται στο χώρο, δίνοντας βάθος. Εδώ, σ’ έναν χώρο που δεν υποψιάζει, η Ιωάννα κι ο Πέτρος έχουν στεγάσει την αγάπη τους για το sushi, αναθέτοντας στον Βαγγέλη Λεούση (από το μυκονιάτικο "Cavo Tagoo") να τους ετοιμάσει το μενού που θα την εκφράσει, για να μπολιάσουν στη συνέχεια τη συνολική εμπειρία με φιλική, casual ατμόσφαιρα γειτονιάς και οικειότητα χαλαρωτική.

Oma Sushi Bar Ηλιούπολη

Με την καλή ποιότητα της πρώτης ύλης να εγγυάται η συγγένεια της επιχείρησης με γειτονικό ψαράδικο (το "Ψητό Ιχθύος", που όπως προδίδει το όνομα, προσφέρει και υπηρεσίες ψήστη), το "Oma Sushi" ισορροπεί κάπου ανάμεσα στο γυμνό μινιμαλισμό της πούρας ιαπωνικής σχολής, και τον πληθωρικό σε γεύσεις και υφές κοσμοπολιτισμό της δυτικόστροφης φράξιας. Sashimi όπως αυτό με την τσιπούρα, για παράδειγμα, που ήταν το ψάρι ημέρας στην επίσκεψή μας, υπογράμμιζε την ποιότητα της πρώτης ύλης με τη γευστική καθαρότητα και με το απαλό, βουτυρένιο δάγκωμα του ψαριού. Τα ρολάκια του απ’ την άλλη, αν και γέρνουν προς τις φορτωμένες εκδοχές των lifestyle σουσάδικων, με τις μαγιονεζάτες φλυαρίες που καλύπτουν τις εντάσεις των πρωταγωνιστών τους (το dragon roll, για παράδειγμα, δεν άφηνε το χέλι να εκφραστεί, ενώ το καψαλισμένο λαβράκι ασφυκτιούσε στο δικό του roll), δείχνουν παρ’ όλα αυτά ότι η κουζίνα ξέρει να διαχειριστεί τις υφές, προσφέροντας δαγκώματα με ωραίες αντιθέσεις και σωστό κράτημα στο ρύζι.

Oma Sushi Bar Ηλιούπολη

Τη χορταστική ποικιλία σε sushi rolls, sashimi και nigiri, συμπληρώνουν σπεσιαλιτέ όπως το ramen που παρασκευάζεται απ’ το μηδέν και επί τόπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αλλά και προσεγμένα καρπάτσιο με mediterrasian πρόσημο, σαν το μαγιάτικο που έρχεται σε καλοζυγισμένη μαρινάδα από yuzu και soya, με κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι για το άρωμα, αλλά και τραγανή κινόα για σπιρτάδα στο αφράτο δάγκωμα του ψαριού. Απ’ τα δε ζεστά ορεκτικά, ανάμεσα στις διάφορες τεμπούρες εντοπίστε τα bao buns (το ψωμάκι τους φτιάχνεται εδώ καθημερινά) με τραγανό λαβράκι με άψογη κρούστα και λιχούδικες ζουμερές μπουκιές, ενώ στα "οπωσδήποτε" σημειώστε τα mini sliders με soft shell καβούρι, kosho mayo και BBQ sauce: πρόκειται για πρώτη λιχούδικη ντελικατέτσα, με τη θαλασσινή ένταση να γράφει τόσο – όσο, στο comfort συνόλο με την ωραία στρογγυλάδα.

(+) Η φρέσκια και ποιοτική πρώτη ύλη εκφράζεται όπου της δίνεται η ευκαιρία, με προεξέχοντα πιάτα όπως το καρπάτσιο και τα sashimi, αλλά και baos με την ωραία comfort στρογγυλάδα.

(-) Τα πιο lifestyle ρολάκια του μενού χάνουν πόντους κρύβοντας τους πρωταγωνιστές τους κάτω από μαγιονεζάτες φλυαρίες, κρατούν όμως τη μπάλα στο γήπεδο χάρη στις καλοδουλεμένες υφές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.