"After office" έξοδος στο "Mao"

Στον αχανή χάρτη των «all day» ένα ακόμη αξιόλογο σημείο βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το «δαχτυλίδι» της πολύβουης Λεωφ. Κηφισιάς, στην οδό Φραγκοκλησιάς.

Mao

Το "Mao" δεν είναι νέο στην πιάτσα αφού μετρά ήδη μια δεκαετία λειτουργίας. Περνώντας τη μεταλλική πόρτα στην ευρύχωρη σάλα, τα pin-up prints, οι μεγάλοι επιτοίχιοι καμβάδες με την Νέα Υόρκη σε ασπρόμαυρο φόντο και οι chesterfield καναπέδες με τα τραπεζάκια - βαλίτσες, πόστο ιδανικό για το ποτό της βραδινής εξόδου, είναι οι πρώτες λεπτομέρειες που τραβούν το βλέμμα. Στο βάθος, η μπάρα και στο κέντρο δύο μεγάλα εντυπωσιακά ξύλινα τραπέζια με bar stools από τη μία πλευρά δίνουν τον τόνο της βραδινής βερσιόν του μαγαζιού. Δεν έχει ακόμα ιδιαίτερη κίνηση, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα είναι ήσυχα. Επιλέγουμε τον μοντέρνο "εστιατορικό" χώρο, στο τέρμα της σάλας, και εδώ κάνουμε χάζι απλές λεπτομέρειες του ντεκόρ όπως οι ψηφιακές εκτυπώσεις pop art στις καρέκλες και τα "λονδρέζικα" σχέδια σε κάποιες άλλες. Το ξύλο που επενδύει τους τοίχους και η βιβλιοθήκη δίνουν έναν πιο οικείο τόνο που δένει άψογα και με το στυλ της κουζίνας τους. "Γευστικά τα πράγματα είναι απλά, οι περισσότερες παρασκευές είναι in house δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των υλικών μας και το νόστιμο αποτέλεσμα χωρίς φιοριτούρες", εξηγεί ο Αντώνης Κρεούζης, ένας από τους υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου. Όντως, το μενού είναι απλό και περιεκτικό με ικανοποιητική ωστόσο γκάμα επιλογών. Εδώ θα κάνετε ένα πέρασμα καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα για καφέ ή ένα ελαφρύ γεύμα τύπου brunch με pacakes, αυγά Benedict, scrambled ή croque Madame και σνακ όπως ένα club sandwich. Όμως υπάρχουν και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε πίτσες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα για after office συναντήσεις με ένα ποτήρι κρασί ενώ έχουν φροντίσει για τους vegans της παρέας με αντίστοιχες προτάσεις σε κάθε σκέλος του καταλόγου. 

Mao

Από το μενού που υπογράφει ο σεφ Γιάννης Σολάκης, δοκιμάσαμε το τρυφερό μοσχαρίσιο καρπάτσο απλά, λιτά και απέριττα σερβιρισμένο με φλοίδες παρμεζάνας και πικάντικη ρόκα, δίνοντας ωραία πάσα στο mini classic μοσχαρίσιο burger με πατάτες και σάλτσα bbq, επιλογή που άνετα δένει ως bar food με ένα από τα ελάχιστα προς το παρόν κοκτέιλ. Από τις πίτσες, επιλέξαμε τη Μαργαρίτα με λεπτή νόστιμη τραγανή ζύμη και σάλτσα ντομάτας που παρασκευάζουν οι ίδιοι ενώ από κυρίως, το ψητό φιλέτο κοτόπουλου ήρθε σωστά μαγειρεμένο, ζουμερό συνοδεία πουρέ πατάτας και μανιταριών σοτέ με σάλτσα τρούφας. 

Η κάβα τους αποτελείται από περίπου 30 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα ενώ στην μπάρα τα σέικερ παίζουν προς το παρόν με περιορισμένα classics. 

(+) Ο εξίσου άνετος και καλαίσθητα διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος, που προσφέρεται για παρέες αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις.
(-) Το ψήσιμο του burger που "ξέφυγε" σε well done. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.