Hanzo
Αέρα ιαπωνικής pub φέρνει εδώ και λίγο καιρό στη Σκουφά το όμορφο αυτό στέκι, βαμμένο στις αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου. Είτε επιλέξετε να καθίσετε στη μπάρα είτε στα λίγα τραπέζια, θα τσιμπολογήσετε διαφόρων ειδών "σουβλάκια" που ψήνονται στη robata και διάφορες άλλες jap νοστιμιές σε στιλ fingerfood, ενώ αξιόλογα είναι και τα signature cocktails του μαγαζιού.
Nice n easy
Εδώ μυηθήκαμε για πρώτη φορά στη signature gourmet & biohealthy φιλοσοφία των nice n easy, προτού χαράξουν πορεία για την Κηφισιά και τη Μύκονο. Η δράση ξεκινά από νωρίς με υγιεινό brunch, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι φρέσκο σολομό στο φούρνο με κρούστα από κριθάρι, εσπεριδοειδή και βότανα, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από λεμόνι, θυμάρι και μέλι καστανιάς και άλλα πιάτα που παίρνουν το όνομα τους από διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ.
Frankie
Το ιταλιάνικο αδερφάκι του "nice n easy" μοιράζεται κι αυτό την ίδια αγάπη για τις προσεγμένες πρώτες ύλες σε έναν όμορφο χώρο που συνδυάζει ζεστά τα ρετρό με τα μοντέρνα στοιχεία. Είτε μέσα είτε έξω, στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο, κάντε focus στην πίτσα που ψήνεται στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο καθώς και στα χειροποίητα ζυμαρικά που προτείνονται σε διάφορες εκδοχές.
IT Restaurant
Φωτεινό, φιλόξενο και με eco friendly στοιχεία στη διακόσμηση, είναι από τις αγαπημένες μας στάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας. Το πρωινό του έχει ενδιαφέρον, όπως και ο κατάλογος του φαγητού που περιλαμβάνει πλούσιες σαλάτες, στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε γιαούρτι με σουσάμι και φρέσκα μυρωδικά, μπιφτέκι γαλοπούλας με κέιλ, φουντούκια και λεμονάτη mayo, και άλλες ιδέες με ως επί το πλείστον υγιεινό προσανατολισμό.
Fine Mess
Πρώην κάτοικος της Σκουφά είναι το κομψό smokehouse που μεταφέρθηκε πριν λίγο καιρό ακριβώς απέναντι, στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Δελφών. Και εδώ παραμένει ασφαλώς πιστό στις γευστικές παραδόσεις του αμερικανικού Νότου με low & slow BBQ, κάποιες προτάσεις σε μοντέρνο ύφος, αλλά και ενδιαφέροντα signature cocktails με βάση το bourbon.
Il Postino
"Κρύβεται" εδώ και χρόνια στο βάθος της Γριβαίων, μιαν ανάσα από τη Σκουφά, η ζεστή και ανεπιτήδευτη αυτή τρατορία που ποντάρει στην οικεία όψη της ιταλικής κουζίνας. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, στα τραπέζια που βγαίνουν στον πεζόδρομο το σκηνικό είναι ταμάμ για vitello tonnato, χειροποίητα νιόκι με κολοκύθα και προσούτο, ταλιατέλες με κρέμα καπνιστής μελιζάνας και άλλες νοστιμιές al fresco.