Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στο "Ark"

Οι δυο πολυβραβευμένοι σεφ συναντιούνται στην κουζίνα του κομψού spot της αθηναϊκής ριβιέρας την Παρασκευή 1 Απριλίου, για ένα one night only γαστρονομικό ραντεβού με γεύση γαλλο-ελληνικής φιλίας.

Ark

Δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο: δυο από τους σημαντικότερους σεφ της πρόσφατης ελληνικής σκηνής θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κουζίνα του Ark, για μια μοναδική γαστρονομική βραδιά με γεύση γαλλο-ελληνικής φιλίας, την Παρασκευή 1 Απριλίου. Ο τρεις φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin και με σπουδαία διαδρομή στον αθηναϊκό εστιατορικό χάρτη, Jerome Serres, θα επισκεφθεί τον επί σειρά ετών τιμημένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Χρυσό Σκούφο Γιάννη Μπαξεβάνη, και οι δυο τους θα παρουσιάσουν μια υψηλών προδιαγραφών γαστρονομική διαδρομή, που θα μας ταξιδέψει στις ελληνικές γεύσεις με τη φινέτσα των γαλλικών τεχνικών.

Jerome Serres
Jerome Serres

Το degustation menu 5 σταδίων (110 ευρώ / άτομο, μαζί με το wine pairing), προικισμένο με τη βαθιά ελληνικότητα του Γιάννη Μπαξεβάνη και τη ντελικάτη φινέτσα του Jerome Serres, θα ξεκινήσει με welcome drink από την ευρηματική μπάρα του "Ark", ενώ θα έχει για στάσεις του πιάτα όπως το ραβιόλι λαχανικών με ξινό τυρί Κρήτης και χυμό ντομάτας με αρωματικά, το σεβίτσε γαρίδας Κοιλάδος με εσπεριδοειδή και σορμπέ από πιπεριές Φλώρινας, ή τη σφυρίδα με μουσελίνα από φύκια και σπαράγγια βουτύρου με λουΐζα, ενώ τη γαστρονομική εμπειρία θα συμπληρώνει wine pairing με ετικέτες επιλεγμένες ειδικά για τη μοναδική αυτή βραδιά.

Στην κουζίνα με τον Γιάννη Μπαξεβάνη
Γιάννης Μπαξεβάνης

Κρατήσεις απαραίτητες στο 2108948882

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".